Bantningsmat Röd Paprika | Gåneriviktsnabbt

Bantningsmat röd paprika

röd paprika bantningsmat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Det finns många livsmedel som är nyttiga, och även många som dessutom kan hjälpa till med viktminskningen. Den röda paprikan är ett exempel på ett sådant livsmedel. Här får du veta mer om för- och nackdelar med röd paprika, och hur den kan användas som bantningsmat.

Innehållsförteckning

Fördelar med röd paprika


fördelarDet finns många hälsofördelar med röd paprika, och den innehåller väldigt många olika vitaminer och mineraler. Här finns till exempel Vitamin A, många olika B-vitaminer, Vitamin C, Vitamin E, Magnesium, Järn, Jod, Zink och mycket annat.

För att ta reda på den röda paprikans fördelar kan man till exempel kolla på vad alla dessa vitaminer har för funktion i kroppen. Röd paprika förbättrar hälsan rent allmänt, förbättrar nervsystemets tillstånd, kan underlätta matsmältningsprocessen, öka kroppens försvar, förbättra synen, normalisera sömn, lindra depression och stress, lindra trötthet, reglera blodtrycket och mycket annat.

Det här beror helt enkelt på att den röda paprikan innehåller vitaminer som har dessa uppgifter. Med det sagt är det inte säkert att man märker av allting, eller ens något överhuvudtaget. Det är väldigt individuellt, och beror också mycket på intaget av röd paprika. Äter man en liten bit någon gång ibland så märks kanske ingenting, men äter man mycket paprika och ofta så är sannolikheten stor att man märker något.

Nackdelar med röd paprika

nackdelarAlla människor reagerar olika på livsmedel, och man kan reagera på i princip vad som helst – även paprika. Det innebär helt enkelt att även om paprikan har många fördelar, så är det inte alla som mår bättre av att äta den – för en del kan det faktiskt innebära nackdelar snarare än fördelar.

En vanlig reaktion om man inte tål paprika kan vara mag- och tarmbesvär. Man kan även få allergiska reaktioner. Sådana symptom tyder ofta på att man inte tål livsmedlet, och man bör därför utesluta det för att se om besvären försvinner.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att barn under tre år, gravida och ammande kvinnor bör vara försiktiga med paprika.

Med detta sagt så är paprika i sig inte dåligt, det handlar helt enkelt om huruvida man tål det eller inte. Samma besvär kan även andra livsmedel ge, förutsatt att man inte tål dem. Har du ätit röd paprika tidigare så vet du förmodligen redan om du tål det, men var ändå försiktig om du väljer att öka intaget.

Tänk också på att paprika i olika färger har olika innehåll, och man kan reagera på en färg men inte på andra – eller tvärtom, på alla färger utom en.

Röd paprika som bantningsmat

bantning röd paprikaDå är den stora frågan: är röd paprika en bra bantningsmat? Att röd paprika kan ha många stora hälsofördelar har vi redan konstaterat, men om man vill gå ned i vikt är det kanske mer intressant att veta huruvida den passar som bantningsmat.

Eftersom röd paprika har ett lågt kaloriinnehåll som passar den alldeles utmärkt för den som vill gå ned i vikt. För att göra en jämförelse kan man säga att man kan äta hela 50 paprikor per dag innan man kommer upp i sitt dagliga kaloriintag. Med det sagt bör man förstås inte enbart äta paprikor.

Att den röda paprikan dessutom innehåller en hel del vitaminer, mineraler och antioxidanter gör även att den kan ge många andra fördelar som kan ha betydelse för viktnedgången – till exempel minskad trötthet.

Vill du ha mer information om massa olika bantningsmat så rekommenderar vi vårt inlägg: 10 olika bantningsmat

Nyfiken på ett enklare sätt än styrketräning och löpning för att gå ner i vikt? Se då vårt inlägg om vibrationsplattor

Lämna en kommentar