Bästa Step Up Bräda 2021 – Träningsredskap Hemma | Gåneriviktsnabbt

Bästa Step Up bräda 2021 – Redskapet som låter dig träna hemma

stepup bräda

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Sitter du ofta hemma och jobbar och känner att inspirationen till att träna är något svår att hitta? Då kan vi rekommendera dig att investera i en step-up bräda, ett träningsredskap som erbjuder dig att genomföra diverse övningar på ett enkelt, smidigt och bekvämt sätt hemma. En step-up bräda är ett väldigt mångsidigt redskap där du kan göra övningar som kan förbättra din kondition såväl som stärka både rygg, bål, ben och armar. Oavsett vad du vill träna, hur och var du vill träna, kan en step up bräda vara redskapet för dig!

För att underlätta för dig som är intresserad av att klicka hem ett sådant träningsredskap har vi samlat de bästa step up brädorna på marknaden. Läs vidare och få reda på allt du önskar veta om step up brädor, inte minst vilken som är step up bräda bäst i test.

Innehållsförteckning

Vad är en step-up bräda?

Step up träningKort sagt är en step up bräda, även kallad stepbräda eller träningspall, en form av träningsredskap som erbjuder dig att förbättra konditionen och stärka dina muskler utan särskilt mycket ansträngning.

Tack vare att du kan placera brädan där du önskar kan du genomföra en hel drös av varierande övningar på olika sätt. Det finns med andra ord gott om utrymme för att träna precis enligt dina egna behov och önskningar.

Vilka övningar kan jag göra med en step-up bräda?

övningar med stepup brädaBeroende på vilka muskler du vill träna och om du vill väva in konditionen i styrketräningen kan olika övningar på din step- up bräda göra sig olika bra. En väldigt vanlig övning som gör sig väldigt bra med brädan är att bara gå upp och ner från brädan till golvet, därav namnet step up bräda. Denna övning är bra för att träna konditionen.

Om du hellre gör lite övningar som hjälper dig att bygga styrka och forma musklerna kan övningar som armhävningar, dips, plankan, bergsklättraren, upphopp och utfallssteg vara passande. Där tar du antingen hjälp av brädan som stöd eller använder den för att få lite mer avstånd. Du kan också använda den som träningsbänk eller för att öva balans.

Fördelar med en step up bräda – är det värt investeringen?

Vi skulle säga att en stepbräda kommer med väldigt många fördelar, framförallt för dig som vill ha möjligheten att träna hemma utan att behöva dra fram mängder av redskap som tar mycket plats.

Det är dessutom också en rätt billig investering som ger utrymme för många olika övningar, där du kan träna både styrka och kondition. Stepbrädan är ett stabilt underlag som är anpassningsbar, behändig och trygg att använda.

fördelar

Bästa step up brädan 2021 – vilken stepbräda är bäst i test?

Känner du att en step up bräda är en passande investering för dig? Nedan har vi samlat de stepbrädor som anses vara de bästa på marknaden. För att du ska ha chansen att hitta den modell som passar dig bäst har vi valt att välja ut de bästa step up brädorna i olika prisklasser, just för att alla ska ha möjligheten att hitta en favorit!

Bäst i Test

Reebok Delta Stepupbräda – Bäst i Test stepupbräda

Här har vi en tidlös, mycket stabil och lätthanterlig step up bräda som erbjuder dig att ta ditt hemmagym till nästa nivå. Som en riktig klassiker på marknaden kan du känna dig trygg med att Reebok Delta är ett bra alternativ då du vill träna såväl styrka som kondition. Oavsett behov och önskemål finns det goda möjligheter att få användning av denna.

Tack vare att den tål en vikt om 110kg kan den även användas av de flesta som vill träna, oavsett om det är hemma, i grupp eller på gymmet. Stepbrädan är både stabil, tålig och väldigt behaglig att använda.

Dess halkfria gummiyta och välplacerade gummifötter ser till att den står på sin plats oavsett övning. Ytan, som också är texturerad, ser till att du får ett riktigt bra grepp med både fötter och händer oavsett övning. Du kan justera höjden i tre nivåer; 15cm, 20cm och 25cm. Storleken om 102×38,5x25cm gör att den är rymlig men smidig.

En solklar vinnare i detta bäst i test av step up bräda!

reebok delta stepup bräda
Bästa budgetvalet

StepUp Aerobic step Insportline AS100 – bästa stepbräda budgetklassen

För dig som vill investera i en något lite billigare step up bräda kan denna modell komma väl till pass. Här får du nämligen chansen att köpa en lite billigare stepbräda utan att du behöver kompensera varken för kvalité, användarvänlighet eller komfort.

Den här känns trygg och stadig men erbjuder samtidigt mångsidig användning tack vare den justerbara höjden. Trots att den är något liten (68×28) kan du genomföra många olika övningar samtidigt som den känns nätt och smidig att hantera såväl som förvara. Perfekt för hemmagymmet eller då du har brist på yta.

Ytan är halkfri.

Maxvikt 200kg.

stepup aerobic AS100
Bästa prisvärda

Abilica StepUp Pro – bästa prisvärda step up bräda

Abilica StepUp Pro är en väldigt snygg stepbräda som erbjuder dig att genomföra såväl konditionsträning som styrketräning där det passar dig.

Tack vare att den är rätt liten och nätt i storleken kan du utan problem förvara den i hemmet, ta med den på resan eller ta med den till gymmet för mångsidig träning utan krångel.

Du kan justera höjden i två lägen (13cm och 18cm), vilket innebär att du själv kan anpassa användning efter behov. Dess gummiklädda yta ser till att du får ett mycket bra fotfäste och att du därmed kan genomföra dina övningar på ett tryggare, stabilare och säkrare sätt. I och med att den är tillverkad i mjuk plast är den också behaglig och ergonomisk att använda.

Hållbar investering

Casall Step Up Platform

Denna stepbräda från Casall är ett väldigt bra alternativ för dig som hellre lägger lite extra pengar på att göra en hållbar investering. Casall Step Up Plattform må vara något dyrare än andra modeller, men samtidigt får du en kvalité som slår mycket. Det resulterar i att den är både trygg och behaglig att använda, samt att den håller länge och står stadigt.

I och med att den endast väger 7kg är den också lätt att hantera och använda i de flesta lägen. Trots att den är tillverkad av plast känns den tålig och gedigen och funkar därmed bra för de flesta övningar. Perfekt för att ta med sig dit du önskar. Den har en väldigt stilren, enkel design som passar in såväl i hemmet som på kontoret och gymmet.

stepup platform casall
Bästa justerbara alternativet - budget

Gymstick Aerobic Stepper – Bästa stepbrädan för 3-höjdsjustering

Här har vi en stepbräda som erbjuder dig att justera höjden i 3 olika nivåer – 12cm, 17cm och 22cm. Det innebär att du med denna modell kan utföra väldigt många olika övningar oavsett var du befinner dig, hur du ser ut, vad du vill träna och hur du vill genomföra övningen.

Detta är framförallt bra för dig som vill ha möjlighet till mångsidig träning i hemmet utan att behöva flera redskap. Denna variant av stepbräda har också en halkfri, stötdämpande yta som ser till att det är både tryggt, bekvämt och bra för kroppen att använda den.

Hade det inte varit för att dess utformning är något i smalaste laget hade vi varit helnöjda. Utöver det har vi dock inget att klaga på utan anser att denna gör sig bra till de flesta och för det mesta. Maxvikt 100kg och mått 63x25x12/17/22cm.

Bästa justerbara alternativet - Premium

Casall Pro Step-Up Board

Här kan vi snacka om en step up bräda som verkligen kan ta din hemmaträning till nästa nivå! Denna modell är inte bara tillverkad i ett material som ska vara behaglig och säker att använda för alla, utan den är även väldigt hållbar och tålig vilket känns extra betryggande. Helt klart en riktig ”pro- modell” som låter dig träna som proffsen.

I och med dess halkfria yta kan du utan problem genomföra mer högintensiva övningar utan risk för att halka eller tappa greppet. Gummifötterna ser till att den står kvar på sin plats Ytan är även stötdämpande vilket ger dig bra stöd och  underlag för att genomföra bra, välgörande övningar oavsett önskad muskelgrupp. Kan justeras i 3 höjder.

casall stepup pro board
Bästa lättviktaren

Tectake Step up-bräda höj- och sänkbar – bästa lättviktiga step up bräda

Vill du investera i en lättviktig, mycket nätt och smidig step up bräda? Ta då en titt på denna modell från Tectake. Deras Step Up bräda höj- och sänkbar är inte bara smidig att hantera då den endast väger 2,8kg och har ett mått på 68,5x29x10/15cm. Utan denna bräda är även väldigt smidig då den kan justeras i två höjder, och det hur smidigt som helst.

Dessutom har den en glidsäker yta som ger dig ett riktigt bra grepp oavsett om du ska stå med händerna eller fötterna på den. Den har också en lätt fjädrad gummering som ger dig lite bättre stöd och avlastning.

Trots att den är tillverkad av plast känns den hållbar och stabil. Det är många som anser att den håller hög kvalité och att den erbjuder väldigt behaglig användning. Den är behändig att ha framme samt att ta med sig. Det enda negativa är att den kan upplevas som något låg. Annars både bra och billig. 

 

tectake stepup bräda
Stark utmanare

CELFRY Aerobic Stepper

Sist men inte minst har vi valt att ta med denna Aerobic Stepper från Celfry i vårt test av bästa step up bräda. Trots att denna kommer till ett rätt högt pris anser vi att den erhåller ett flertal kvalitéer som gör att den känns både prisvärd, hållbar och trygg. Detta framförallt då den är tillverkad av en stark, robust plast som inte viker sig i första taget.

Stepbrädan har en halkfri yta som gör att du kan utföra olika övningar utan risk för att skada dig. Du kan välja att justera denna bräda i 3 höjder – 10cm, 15cm och 20cm – vilket även det erbjuder flexibel användning. Dessutom är dess konstruktion rätt kompakt utan att den känns begränsad eller allt för minimal. Riktigt bra! Extra plus för snygg design.

celfry aerobic step

Övningar med Step up bräda

I youtube klippet nedan kan ni se övningar med step up bräda. Här kan du även se en mängd olika övningar och här!

Lämna en kommentar