Crosstrainers – Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt .

Crosstrainers – bäst i test 2021

crosstrainer bäst i test 2021 kalorier
Lästid: 10 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Det är inte slump att crosstrainers är en av de populäraste maskiner på gymmet. Förutom att vara en bra cardiomaskin får du helkroppsträning med crosstrainer och den bidrar till att du uppnår din bästa fysiska kondition.

Crosstrainern är perfekta träningsmaskinen för fettförbränning och du kan nå resultat snabbt!

Man behöver inte köpa ett gymkort för att kunna utföra helkroppsträning på en crosstrainer.

Numera och speciellt i dessa tider, så finns det massor med alternativ i alla prisklasser och utföranden som man kan ha i vardagsrummet eller på kontoret – eller varför inte i sitt egna hemmagym om man tränar professionellt?

Med ett sådant enormt utbud av olika crosstrainers på den svenska marknader blir det svårt att välja en crosstrainer för någon som inte vet en del om träningsmaskiner. Vi har därför skapat en liten guide till crosstrainers – bäst i test 2021 – för att hjälpa våra läsare välja den bästa crosstrainer i deras önskade prisklass.

Crosstrainers kallas även för elliptisk träningsmaskin.

Innehållsförteckning

Typer av crosstrainers​

Innan vi jämför de olika crosstrainers som man kan köpa i Sverige så vill vi berätta lite mer om vad man ska tänka på när man köper en crosstrainer – det finns nämligen flera typer.

crosstrainer test typer kalorier

Crosstrainer framhjulsdriven eller bakhjulsdriven

Den första viktiga skillnaden mellan olika crosstrainermodeller är om de är fram- eller bakhjulsdrivna.

De crosstrainers som är framhjulsdrivna är lite snällare mot kroppen och lämpar sig bäst till nybörjare eller de med led- eller ryggproblem.

Bakhjulsdrivna crosstrainers utmanar den som tränar betydligt mer och lämpar sig till proffs och alla som tycker om att träna hårt. Oavsett vilken typ du väljer så brukar man kunna justera svårighetsnivån av varje steg genom att ändra fotplattans vinkel.

Bromsar

Hos de dyrare och proffsigare crosstrainers använder man elektromagnetiska bromsar som inte slits lika lätt som andra typer av bromsar då de inte innehåller några mekaniska eller lösa komponenter. Crosstrainers med denna typ av bromsar brukar då som sagt kosta mer.

De billigare och enklare crosstrainers brukar ha permanenta magnetbromsar som består av 2 magneter. Desto längre är magneterna ifrån svänghjulet desto lättare blir det att ta ett steg på maskiner – och tvärtom.

Fotpedaler

Även fotpedaler skiljer sig från varandra.

Den typen av fotpedaler som vi tycker är bäst att välja både för ökad komfort och optimal fotrörelse är justerbara fotpedaler som följer foten under dess hela cirkulära rörelse. Foten då även belastas jämnt.

Appar och program

De flesta crosstrainers har numera många inbyggda träningslägen och träningsprogram för att göra din dagliga träning mer underhållande eller utmanande beroende av vad du vill få utav träningen.

Du brukar kunna välja mellan olika sprintpass där maskinen automatiskt justerar svårighetsgraden precis som om du sprang i Alperna.

Du kan också prova på att sprinta uppförs- eller nedförsbacke eller träna för att gå ner i vikt optimalt.

Vissa moderna crosstrainers kan du också styras via en app och överföra din statistik till mobilen för att kunna följa din träningsresa kontinuerligt.

Hur många kalorier kan du förbränna på en crosstrainer?

Antalet kalorier som förbränns beror främst på intensiteten i din träning. Den kraft du ger beror på din hastighet och motståndet i din crosstrainer. Om du går mycket långsamt på en lågt motstånd, kommer du att bränna mycket mindre kalorier än om du flyttar snabbt med hög resistens. Kalorierna vi ger här är därför en indikation.

För att gå ner ett kilo måste man träna 3 gånger i veckan på crosstrainern intensivt i en timme, det vill säga ungefär 13 timmar på elliptiska maskinen per månad (650 x 13 = 8450 kcal). 30 minuters crosstrainerträning 3 gånger i veckan hjälper dig att förlora 0,5 kg per månad.

Växla mellan konditionsträning med en medelhög intensitet 1 till 2 gånger per vecka under 45 min till 1h med en intervallträning!

Gå ner i vikt 1 kg varje månad med elliptisk träningsmaskin

1 timmes crosstraining 3 gånger i veckan kan hjälpa dig att gå ner 1 kg per månad relativt enkelt.

Om du vill gå ner i vikt med crosstrainer, måste du träna kontinuerligt för att få resultat!

Det är bättre att träna i 30 minuter 3 gånger i veckan i flera veckor i stället för 2 timmar den första dagen och sluta efter det andra träningspasset!

Vi rekommenderar att börja träna med crosstrainer en kortare tid varje pass för att finna rätt motivation och successivt sedan öka varaktighet och intensitet. 

En crosstrainer är även perfekt för rehabilitering. Diskutera med din sjukgymnast eller läkare för att använda crosstrainern på bästa sätt för din rehab.

Högintensiv intervallträning (HIIT) bör endast övas om man har ett mycket bra fysiskt tillstånd eftersom det är mycket krävande!

Läs mer om HIIT hos Svenskt Kosttillskott!

Vad tränar man med crosstrainer?

Fördelen med crosstrainer är att den är mer eller mindre heltäckande, framförallt för de stora muskelgrupperna.

Genom att skapa rörelse som kan beskrivas som längdskidåkning, så riktar sig träningen till nästan alla större muskelgrupper i kroppen, såsom armar, axlar, rygg, lår, vader, mager, bröstmuskler och naturligtvis rumpan.

Till skillnad från löpning ger den inte alls samma påfrestning på dina leder. När den används med hög intensitet kan du bränna upp till 16 kalorier per minut.

Crosstrainers – Bäst i test 2021​​

…och nu är det äntligen dags att jämföra crosstrainers.

För att ta med någonting för alla, så har vi inkluderat flera prisklasser på Crosstrainers och en mängd olika butiker att köpa dem på. Längst ner på sidan hittar du även Crosstrainer rea som tar er direkt till butikernas utbud av crosstrainers.

Vi hoppas här kunna ge er en komplett köpguide till alla er som funderar på att köpa crosstrainer! 

Bra och billig crosstrainer – Under 5000 kr​

Vi tror att många läsare bara vill hålla sig i kondition med hjälp av en enkel maskin. Hör du till de som inte behöver en del onödiga funktioner och maskinedelar i toppsklass så ska du fundera på att skaffa dig Gymstick IC 3.0.

ic crosstrainer billig köp hos Gymgrossisten

Denna billiga crosstrainer – bäst i test 2021 – är en liten, elegant träningsmaskin med 16 motståndsnivåer och 12 förinställda träningsprogram. Crosstrainern drivs via dator och har ett 5kg svänghjul för en lagom stor motståndskraft. Dessutom kommer dina fötter att röra sig på en elliptisk bana, vilket kommer att kännas som en härlig mellanting mellan löpning och promenad. Du får alltså mycket träning framför din TV för lite pengar.

Aftonbladets favorit – under 10 000 kr

Hammer Cross Motion BT har fått en massa positiva kundrecensioner, och dessutom var vald av Aftonbladet som deras favorit i sin prisgrupp. Denna prisvärda crosstrainern har elektromagnetiska bromsar som kommer att hålla sig i toppskick i evigheter.

hammer cross motion

Svänghjulet som väger hela 20kg bidrar till att rörelsen blir jämn och balanserad. Och självklart finns det massor med träningsprogram att välja mellan – hela 22. Det betyder att du aldrig kommer att ha tråkigt med detta moderna träningsredskap.

Runt 10 000 hittar vi en annan favorit från FINNLO

Loxon XTG Crosstrainer har förstklassig utrustning för avancerad cardioträning. Specifikation: Induktionsbromssystem, svänghjul på 20kg, pedalavstånd på 16 cm, 12 träningsprogram och 4 pulsstyrda program.

finnlo loxon XTR Crosstrainer

Lagom avancerad – under 15 000 kr

FTR 90 crosstrainer med sin eleganta svarta design kommer att vara en kär bruksdekoration i ditt hem. Det är en crosstrainer i toppkvalité, med ett stort framhjulsdrivet svänghjul som väger 10,5 kg, steglängden på 26 cm och datordrivna magnetbromsar med lång livslängd. 

FTR90 crosstrainer

Välj utifrån 12 genomtänkta träningsprogem medan du kylar dig ned med crosstrainerns fiffiga fläkt och mäter din puls med maskinens inbyggda handpulsgivare.

För hemmaproffs – under 20 000 kr

Max Trainer M3 från Bowflex lämpar sig för avancerad hemmaträning för hela kroppen. Inte bara kan du välja från 8 motståndsnivåer och flera utmanande intervallprogram om du har hakat på HIIT-fenomenet utan också kan du placera dina händer på flera genomtänkta ställen för att träna överkroppen eller surfa på paddan när du tränar (crosstrainern har en hållare för surfplatta).

Crosstrainer M3

I denna prisklass börjar man se att ingenjörerna har lagt oerhört mycket tid för att skapa en välbyggd träningsmaskin som dessutom är ganska liten och lätt.

För hemmaproffs mellan 20 000 – 40 000

Gymleco Crosstrainer 7502 – elliptical är en mycket stabil och avancerad crosstrainer som inte kräver någon ström alls, då den är generatordriven. Därför är det mycket lätt att placera crosstrainern vart du vill och konstruktionen gör att lokalen du placerar den i inte behöver ha hög takhöjd.

gymleco crosstrainer

Gymleco Crosstrainer 7502 har 18 olika program

För gym och för dig som vill ha den bästa crosstrainern – över 100 000 kr

Sist tänkte vi inkludera en crosstrainer som lämpar sig för väldigt intensiv användning, speciellt då för gym eller riktiga proffs.

BH FITNESS SK9300 är en härlig träningsmaskin fullpackad med den modernaste teknologin såsom ett självguidande system som gör maskiner extra säker att använda och en innovativ LED-monitor i färg som är på en helt annan nivå med sina supersnabba touch-screen funktion. Du kan dessutom surfa på nätet medan du tränar – ja, du har hört rätt. 

bh fitness sk9300

Så om du enbart nöjer dig med det absolut bästa och behöver träna i timmar dagligen, samtidigt som du är produktiv, kan du bocka av din att-göra lista under träningen genom att svara på mejl exempelvis.

BH Fitness SK9300 inclusive
BH CROSSTRAINER SK9300I INCLUSIVE

Crosstraining med viktväst

Vill du få mer utav din crossträning så rekommenderar vi att du skaffar dig en viktväst!

Dessa finns i många olika utföranden och vikter, men vad de har gemensamt är att de gör din träning extra utmanade, och därmed effektiv. Dessutom behöver du inte använda dina händer och fötter för att öka intensitetsnivån på träningen, vilket är nödvändigt om du vill crossträna med extra vikt.

Vikten i en viktväst är jämnfördelad, vilket betyder att olika muskelgrupper jobbar samtidigt. Du kan utföra alla typer av övningar med en viktväst men just när det gäller crossträning behöver du inte tänka på vad du ska göra – det är bara stiga på och köra!

Se vårt inlägg Viktväst bäst i test 2021

Förbränn ännu mer genom att ge varje rörelse allt du kan

Framför allt i hur du håller handtagen, om du vill bränna så många kalorier som möjligt, bör du anstränga dig för att markera takten med armarna och inte bara låta trögheten flytta dem. Det är också viktigt att stå upp, med magmusklerna engagerade, så att hela ditt magparti också får arbeta.

Kom ihåg att ju fler muskler som är inblandade desto mer kalorier kommer du att bränna.

Använd crosstrainer i slutet av träningspasset

Om du vill förbränna mer kalorier, rekommenderar vi att du startar ditt träningspass med viktmaskinerna, som till exempel och sedan gå till crosstrainern.

De övningar du gör på viktmaskinerna kommer att bränna glykogenen i dina muskler (hur våra kroppar lagrar kolhydrater) så de flesta kalorier du förbränner på crosstrainer förbränner fett.

Kom också ihåg att byta ut crosstrainern ibland genom att använda löpband eller motionscykel, för om din kropp anpassar sig till en viss ansträngningsnivå kommer din prestation att hamna i en platå.

För att nå dina träningsmål behöver du en crosstrainer. Med den här utrustningen kan du utföra din träning snabbare och effektivare. Den ger dig alla fördelar som du kan önska dig av någon typ av träningsmaskin, från att ställa in rutiner hela vägen till att räkna förbrukade kalorier – allt i ett snabbt träningspass! Kom i form snabbt och enkelt med vår Crosstrainer för ett enkelt sätt att komma i form hemma eller på kontoret utan att förlita dig på gymkort som kan vara obekvämt flera timmar bort.

Crosstrainern är känd för sin förmåga att tona och förbättra musklerna. Med fortsatt användning kommer du att stärka din kropp och gå ner i vikt.

Crosstrainer REA

Vi försöker alltid hitta rea på crosstrainer och just nu kan du finna mycket bra rea hos Träningsmaskiner, Sporttema,  Sportgymbutiken och CDON.

Följ bilderna nedan för att komma direkt till Crosstrainer rea.

Resultat med crosstrainer

Här kan vi se resultat av crosstrainer träning varje dag i 30 dagar

Lämna en kommentar