Dörrtrapets Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt .

Dörrtrapets bäst i test

dörrtrapets bäst i test
Lästid: 6 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Dörrtrapets är perfekt för hemmaträning. Detta träningsredskap är enkel att använda, och träningen med dörrtrapets är effektiv – inte minst för den som vill träna armmusklerna och överdelen av ryggen. När det gäller dörrtrapetsar finns dessutom många billiga alternativ, vilket gör det till ett såväl enkelt och effektivt som prisvärt träningsredskap.

Med det sagt så är det kanske inte det enklaste att välja dörrtrapets, eftersom det finns ett stort utbud av dessa. Att veta vad som skiljer de olika varianterna åt kan vara svårt, men även att veta vilken som passar en själv bäst. Här kommer vi att presentera flera olika dörrtrapetser, och kanske är någon av dessa rätt val för dig.

Innehållsförteckning

Fördelar med dörrtrapetsen

fördelar

En uppenbar fördel med dörrtrapetser är att de är enkla att använda. De är enkla att montera, och lika enkla att träna med. Många modeller kan även enkelt tas bort när de inte används, och på så sätt slipper du ha dörrtrapetsen framme hela tiden.

Utöver det är det förstås en stor fördel att den, trots sin enkelhet, erbjuder en riktigt effektiv träning. Du kan träna flera olika muskler med en dörrtrapets, och framför allt om dörrtrapetsen har flera grepp eller kan användas på olika sätt.

Om du vill kunna variera träningen och träna mer än armar och rygg så kan det vara en bra idé att välja en sådan dörrtrapets som erbjuder många möjligheter. Det kan vara en dörrtrapets med flera grepp, eller en som kan placeras på olika sätt beroende på hur du vill träna.

Det finns även dörrtrapetser som kan användas på golvet, för att träna till exempel push-ups och liknande, och dessa erbjuder förstås en ännu mer varierad träning. Kort sagt finns det många olika varianter av dörrtrapetser, och hur varierad träning du kan få med den beror på vilken du väljer.

För den som inte har använt en dörrtrapets tidigare kan det kanske vara ett bra val att börja med en enkel modell, för att kunna prova på träning med dörrtrapets innan man köper en mer avancerad modell. Detsamma gäller förstås om man endast vill träna rygg eller armar till exempel, då räcker en enklare modell förmodligen långt.

Om man däremot vet att man vill träna varierat och vill kunna använda dörrtrapetsen till många olika övningar, då kan det vara smart att investera i en lite mer avancerad modell direkt.

Något som kan vara bra att känna till när man ska köpa en dörrtrapets är att uttrycket ”kärt barn har många namn” stämmer väldigt bra på dörrtrapetsen – det finns nämligen väldigt många olika namn på detta träningsredskap. Chinstång, pull up stång, träningsstång och pull up bar är några exempel på namn som den går under.

Bäst i Test – Dörrtrapets, chin up bar, träningsstång

Casall Chin Up Bar

Det här är en riktigt prisvärd, men samtidigt riktigt bra, dörrtrapets. Denna dörrtrapets är enkel att installera i en dörröppning, den har en funktionell design och sköna, greppvänliga handtag.

Med denna dörrtrapets får du en riktigt bra överkroppsträning och med olika grepp kan du träna biceps, triceps, raka och sneda bröstmuskler och bröstmusklerna. Dörrtrapetsen är 70-95 centimeter lång, och passar därför i dörröppningar med denna bredd.

Detta är enkel och riktigt bra dörrtrapets som passar perfekt för den som vill testa på att träna med dörrtrapets, eller för den som vill ha ett prisvärt alternativ.

Här kan du enkelt justera motståndet genom att vrida på en ratt, och du kan styra exakt vilket motstånd du vill ha. Det här är en prisvärd roddmaskin med en display som visar tid, RPM och kalorier. Den har magnetbroms och en maxvikt på 110 kg. Storleken på roddmaskinen är 202 x 53 x 67 centimeter, och hopfälld blir storleken endast 86 x 53 x 138 centimeter.

casall chinupbar träningsstång

Iron Gym Extreme Plus

Det här är en exklusiv och högkvalitativ dörrtrapets, som du enkelt fäster i dörrkarmen – och sedan är den redo att användas. Du kan vända på dörrtrapetsen och fästa den på olika sätt, för att kunna träna olika muskler så som biceps, triceps, axlar, bröst och mage.

Denna dörrtrapets är justerbar för att kunna passa alla standarddörrar, och tack vare greppvänliga handtag blir det enkelt att göra både pull ups och chins. Det här är ett riktigt mångsidigt och multifunktionellt träningsredskap med flera greppmöjligheter.

iron gym extreme plus dörrtrapets

Abilica Door Gym, dörrtrapets – finns i 2 varianter

Det här är en prisvärd och smart dörrtrapets som kan användas på flera olika sätt. Du kan enkelt sätta upp den I dörröppningen helt utan några fästen, och den tas lika enkelt ned igen när du har tränat klart.

Här finns flera olika handtag i mjuk skumgummi, för flera olika grepp och varierad träning. Med denna dörrtrapets blir det enkelt att träna överkroppen och ryggen – och ett stort antal olika muskler.

Denna dörrtrapets kan även användas för benlyft, samt som armhävningshandtag och för sit-ups. Dörrtrapetsen passar för dörröppningar upp till 90 centimeter, och här ingår ett träningsprogram. Dessutom är maxvikten hög – närmare bestämt 135 kg.

Med tanke på alla fördelar, hur enkel denna dörrtrapets är att sätta upp och ta ned samt hur manga olika sätt den kan användas på så är detta en mycket prisvärd dörrtrapets.


Denna dörrtrapets är justerbar för att kunna passa alla standarddörrar, och tack vare greppvänliga handtag blir det enkelt att göra både pull ups och chins. Det här är ett riktigt mångsidigt och multifunktionellt träningsredskap med flera greppmöjligheter.

OBS! Finns i 2 varianter – Standard och Advance!

abilica doorgym advance dörrtrapets
Abilica Doorgym Advanced

Abilica Doorgym Standard

Abilica Doorgym Advanced

Abilica Hang On, dörrtrapets

Även denna dörrtrapets är enkel att fästa i dörrkarmen. Den sätts fast med fasten, men när fästena är på plats så kan du enkelt och snabbt sätta upp och ta ned dörrtrapetsen. På så sätt behöver den inte vara framme när den inte används, men kan snabbt sättas upp igen när det är dags att träna.

Hantaget är I gummi för ett bra grepp och med denna dörrtrapets blir det enkelt att träna musklerna i armarna, ryggen och bröstet. Dörrtrapetsen kommer även med extra fasten som kan placeras längre ned på dörrkarmen och användas för push-up träning. Längden är justerbar från 62 till 93 centimeter för att passa i många olika dörröppningar, och maxvikten är 100 kg.

abilica hangon träningsstång

Lämna en kommentar