Gå Ner I Vikt Med Träning Hemma 2021 | Gåneriviktsnabbt

Gå ner i vikt med träning hemma

gå ner i vikt träning hemma trx home 2

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Många har fått upp ögonen för hur det är fullt möjligt att såväl gå ned i vikt som att inleda resan mot sin idealkropp med hjälp av att träna hemma.

Anledningarna till att fler och fler börjar med denna sorts träning är så klart många. Men två saker som i stor utsträckning har bidragit till utvecklingen är att det numera finns massor av praktisk utrustning, och att vår stillasittande samtid har gjort det väldigt uppenbart att vi helt enkelt inte rör oss tillräckligt.

Vad som är spännande är däremot att många av den gamla tidens sanningar gällande hemmaträning inte visat sig stämma. Man behöver inte spendera flera timmar om dagen för att få resultat. Ofta räcker det med ett kortare pass, eller att man helt enkelt tränar när man känner för det.

Här kommer några enkla sätt att gå med i vikt med hjälp av träning i hemmet.

Innehållsförteckning

Skaffa ett hemmakit från TRX

Det amerikanska företaget TRX har med sitt TRX-system på många sätt revolutionerat hemmaträning. Genom att förena traditionella motståndsband med enkla fästanordningar har de lyckats kombinera fördelarna med kroppsviktsbaserad kalistenesik och hemmets förutsättningar. Vad detta resulterade i var en träningsprodukt som går att fästa endera i valfri dörr eller på valfri annan plats för träning hemma. Med deras baspaket TRX Home2 träningsband får man även tillgång till deras app som ger träningstips och inspirerar. Detta är numera ett av de mest populära alternativen för smidig träning i hemmet.

TRX home hemmaträning

Billigt träningsband

Det finns även budgetvarianter av träningsband med handtag som går få under 1000 lappen. Några exempel på dem ser ni här nedan. 

Iron Gym X-Trainer

Iron Gym X-Trainer träningsband
Billigt träningsband med handtag under 500 kronor

InSportline träningsband

Insportline billigt träningsband
Om du har budget att lägga till 200-300 kronor till så kan du här hitta ett billigt träningsband under 800 kronor

Abilica Powersling

Abilica träningsband powersling
Abilica är kända för sin träningsutrustning. Just nu är det kampanj hos Tränings Partner

Kickstarta viktminskningen

För att snabbt komma igång och kickstarta viktminskningen kan du följa detta enkla viktminskningsprogrammet. 

  1. Börja med detox och fasta 3 dagar eller 5 dagar med så kallad juicedetox
  2. Gå över till viktminskningspaket och måltidsersättning under 14 dagar.
  3. Börja med hemmaträning eller träning på gym.
  4. Gå över till en hållbar diet med exempelvis GI boxen.

Börja med kalistenesik

Kalistenik eller Calisthenics (på engelska) är kort och gott ett annat ord för all sorts aktivitet där man främst använder en kombination av sin egen kroppsvikt och naturens tyngdkraft för att träna såväl muskler som kondition.

Detta innebär att begreppet kroppsviktsträning rymmer allt i från armhävningar till intervallöpning. Vad som  gör denna sorts träning till ett riktigt bra val är att den går att utföra var som helst. Och att den inte behöver kosta en endaste krona. Även om det kan vara svårt i början så märker man snabbt att övningarna blir lättare med tiden.

Skaffa ett hemmagym om du har utrymme

Om man har utrymme så är det alltid en bra idé att sakta men säkert inleda resan mot ett fullskaligt hemmagym med fria vikter. Detta kräver däremot både djup plånbok och stort engagemang.

Många inser snabbt att det kräver att man tillägnar ett särskilt rum till att sakta men säkert införskaffa alla de redskap som krävs för att kunna träna hela kroppen. Men är man inte intresserad av träning med fria vikter så är det däremot inte ett särskilt bra alternativ. Då kanske en crosstrainer är ett bättre alternativ!

Multigym

Det finns ju även hemmagym utan fria vikter och några exempel på sådana hemmagym eller multigym som de kallas kan ni ser här nedan i olika prisklasser.

Billigt Multigym bäst i test budget

De allra billigaste multigymmen rekommenderas inte, eftersom de ofta håller undermålig kvalitet. Det finns dock billiga multigym mellan 5000 kr och 10 000 kronor med bättre kvalitet och de presenteras här.   

Multigym Rea

Många butiken kör diverse kampanjer på multigym. Här är multigym rea just nu, vi uppdaterar kontinuerligt. 

Klicka här för kampanjer hos Sportgymbutiken!

Klicka här för multigym rea hos Träningsmaskiner!

Klicka här för upp till 10% rea i Gymgrossisten kundklubb och utvalda erbjudanden!

Rannsaka ditt kök och ditt sätt att äga

Det är nog ingen hemlighet att kosten är en viktig del av att gå ned i vikt. Därför är det alltid en bra idé att spendera lite extra tanke på vad man faktiskt väljer att äta.

Numera finns det även ett stort antal olika dieter som man kan förhålla sig till. Däribland periodisk fasta eller kaloribegränsning så som de numera populära 5:2 dieten 8:16- och VLCD-dieterna som samtliga har sina individuella för och nackdelar. Dessa kan göra verkliga under, särskilt i kombination med hemmaträning.

Värdesätt vardagsmotionen

En av de allra enklaste sätten att öka sin kropps omsättning och förbränning är att se till att göra motion som en naturlig del av vardagen. Detta behöver egentligen inte vara mer komplicerat än att man väljer att gå istället för att ta bilen, ser till att fjärrkontrollen är tillräckligt långt borta för att man måste resa sig ur soffan för att byta kanal och så vidare.

Även om detta kanske inte låter som att det gör någon skillnad så kan denna sorts vardagsmotion resultera i märkbar viktnedgång.

Intressant nog så går vardagsmotion på ett perfekt sätt att kombinera med kalistenesik eller motståndsband. Bara genom att sätta och resa sig från en stol utan att ta hjälp av händer kan man göra mycket för att stärka många muskler.

Glöm idén att träning är kopplat till gymmet

Det är oerhört vanligt att man har massa stelbenta föreställningar om vad träning egentligen är.

Många personer känner att de helt enkelt inte tränar om de inte åker till gymmet och lyfter vikter, tar del av ett aerobicspass eller inte är aktiva i minst en timme. Sådana föreställningar gör ofta mer skada än nytta, då det begränsar idén än träning till en viss sorts aktivitet.

Om man istället väljer att se träning som allt som har med kroppslig rörelse att göra så kommer det bli oerhört enkelt att göra det till en del av sin vardag.

Lämna en kommentar