Stegräknare 2021, Stegdiet - Hur Många Steg? | Gåneriviktsnabbt

Gå ner i vikt snabbt med stegräknare

stegraknare bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Innehållsförteckning

Jag klockade 3 siffrigt nyligen på vågen och i samma veva krossades min Lenovo mobil mycket märkligt, genom att falla ner på min stortå.

En mobil måste jag ha så jag köpte en Huawei P10, vilken inkluderade en mycket trevlig stegräknare.

Gå ner i vikt med promenader

Att bara räkna steg räcker inte för att gå ner i vikt snabbt men det finns något som kallas stegdiet, vilken jag tycker är ett mycket bättre alternativ där man räknar steg istället för att räkna kalorier.

Genom att jaga steg så kommer all vardagsmotion bli bättre och du kommer få i dig mera frisk luft, vilket gör livet mer hälsosamt också. Ifall du åker buss exempelvis kan du hoppa av en hållplats innan du egentligen skulle hoppa av, eller att du parkerar bilen en bra bit ifrån ditt arbete då du även kan spara pengar på billigare eller fri parkering. När du är på jobbet passar du på att gå i trapporna istället för att ta hissen eller går till kaffemaskinen eller toaletten som är lite längre bort än de närmaste. Lite längre ner på sidan läser du om hur du kan gå ner i vikt med stegdieten. 

Stegräknare armband bäst i test

Stegräknare eller aktivitetsarmband finns i massor. Det är ofta bättre att köpa en stegräknare eller aktivitetsarmband, eftersom du inte har med dig mobilen precis överallt där du går. Aktivitetsarmbanden har även fördelen att kunna mäta puls och sömnkvalitet. Här hittar du stegräknare och aktivitetsarmband som är bäst i test just nu till lägre priser. En stegräknare som armband ger dig klart inte samma display som en mobil, men är mer diskret och kopplas med fördel ihop med din mobil för att kunna analysera all data.

Nedan ser du bra aktivitetsarmband som är uppdelade i olika prisklasser. 

Aktivitetsarmband och stegräknare armband för runt 500 lappen (rabatter kan förekomma)

beurer as99 stegräknare
Beurer Activity Sensor AS99 Aktivitetsarmbandet håller full koll på din fysiska aktivitet och sömn, denna är speciellt prisvärd. Du finner även klocka och alarmfunktion, samt kan självklart räkna steg och kaloriförbrukning. Dessutom tål denna stegräknaren stänk.

smart watch stegräknare
Withings Steel HR Black 40 mm smart watch Smartwatch i stilren design, med 25 dagars batteritid Mäter puls, aktivitet och sömn samt fungerar för sms, samtal och sociala nätverk Synkroniserar resultat med tillhörande appen Health Mate. Fri frakt, snabb leverans och betalning med Klarna

Aktivitetsarmband och stegräknare armband för runt 1000 lappen (rabatter kan förekomma)

aktivitetsarmband med våg
Kombinerad aktivitetsarmband med våg som beräknar kroppsvikt, fett, vatten, muskelmassa, benmassa, kalorier och BMI. Automatisk användarigenkänning och BMI-visning. 8 användarminnen med automatisk användarigenkänning. Elektroder av borstat rostfritt stål. Visningsvärden -0,1% för kroppsfett, kroppsvatten och muskeldensitet – 100g för kroppsvikt och benmassa.

Avancerad Aktivitetsarmband Withings Pulse HR V.2 pulsmätare
Withings Pulse HR V.2 är både en avancerad pulsklocka/pulsmätare och aktivitetsarmband som är helt vattentät ner till 50 m. Du ser dessutom meddelanden, samtal och notiser från din mobil. Aktivitetsarmbandet analyserar på djupet din aktivitet. Batteriet håller upp till 20 dagar. Aktivitetsmätning med kalori- och distansmätning som ger daglig statistik.

Stegdieten – hur många steg per dag för viktminskning

Låt oss kolla lite mer på stegdieten. Stegdieten är inte en diet, utan snarare en sammanställning av enkla sätt att permanent ändra dina ät och träningsmönster utan en strikt dietplan.

Väldigt enkelt går stegdieten ut på att gå minst 10 000 steg om dagen och ta 1/4 del av den mat du äter varje dag så kommer du att gå ner i vikt. Förflytta dig mer, ät lite mindre.

Stegdiet låter dig äta vad du vill, så länge du skär ner allt intag med cirka 25%. Därefter balanserar du ditt dagliga intag med öka på stegen, börja från 2000 och arbeta dig upp till 10 000 per dag.

Själv kom jag upp i 17300 steg igår, men hade litet bakslag idag då jag hamnade på 3000 steg. Det kan vara bra att räkna ut per vecka hur många steg du ska ha som mål och därefter öka, ifall du inte vill ha den disciplinen varje dag

 

Hur långt är 10000 steg?

Vi alla tar olika långa steg, men på ett ungefär är 10000 steg cirka 6-7 km, vilket kan tyckas långt varje dag, men öka på stegen stegvis varje dag så kommer du fixa det galant snart. Försök även öka på din vardagsmotion, gå till affären istället för att ta bilen eller ta trapporna istället för hissen..

Hur många kalorier bränner man på 10000 steg?

En person förbränner ungefär 300 till 500 kalorier genom att promenera 10 000 steg.

Hälsosam mat som frukt, grönsaker, korn, lättmjölk, mager protein och hälsosamma fetter uppmuntras starkt och det finns inga förbjudna livsmedel. Om du vill trycka i dig en chipspåse, så kompenserar du bara den med lämpligt antal steg.

Detaljerade diagram för män och kvinnor beräknar antalet steg som behövs för att balansera de extra kalorierna från din favoritmat. Om du föredrar andra former av träning förutom att gå, finns det diagram som visar motsvarande antal steg. Till exempel kan för kvinnor 150 steg handla om en minut cykling.

Andra dieter fungerar dåligt eftersom de flesta är tillfälliga lösningar eller snabbkorrigeringar. Stegdieten är en dietplan som visar hur man med små förändringar i det man vanligen äter och tränar kan bidra till att du går ner i vikt. Under första veckan bör du ta en noggrann titt på dina vanor och försöka äta mer medvetet för att få kontroll över problemen. Vi ska inte såga alla andra dieter, 5 2 dieten är exempelvis långvarig och ofta ingen snabbkorrigering.

Svaret på långsiktig viktkontroll är att förstå energibalansen. Kalorierna du ätit minus kalorier som bränns är den grundläggande matematiska formeln för energibalans och viktkontroll. Stegdieten är baserad på vetenskapliga studier och forskning från NWCR, vilka visar dieters enkla sätt att trimma kalorier och hur man bränner mer kalorier för att uppnå viktminskning genom en negativ energibalans.

Du behöver inte räkna kalorier eller äta särskilda livsmedel. Målet är att äta en hälsosam diet som uppfyller hunger och resulterar i långsam och stadig viktminskning på 0.5kg till 1kg per vecka.

 

Stegräknare billigt 

För dig som bara är ute efter en stegräknare som endast gör sitt jobb med att räkna steg, så kan du köpa stegräknare för under hundralappen. 

pedometer stegräknare billigt
En enkel pedometer/stegräknare från Silvas som är framtagen för att bara räkna dina steg. Denna har inbyggd filtrering för att säkerställa så att den inte råkar räkna för många steg vid kuperad terräng.

För att gå ner i vikt snabbare så ska du även lägga till 30-60 minuters hårdare träning dagligen, tillsammans med minst 10 000 steg och 25% mindre intag av livsmedel.

För att komma igång, använd stegräknaren för att bedöma antalet steg du vanligen tar dagligen. Lägg sedan till 500 steg eller gå minst 2 000 steg per dag (15 minuters promenad). Varje vecka lägger du till 500 steg tills du når målet om 10 000 steg (ca 8 km eller 75 minuter) per dag.

Har du inte 75 minuter? Du behöver inte klara stegen på en gång. Genom att använda en stegräknare kan du lägga till steg under hela dagen och låta det fungera som motivation för att hitta sätt att lägga till fler steg, till exempel att ta trappan istället för hissen eller parkera din bil en bit ifrån dit du tänkt åka.

 

Hur många steg är en mil?

Vanligtvis går man mellan 1200 och 1600 steg på en kilometer, vilket då innebär om du tar långa steg så tar du 12 000 steg på en mil. Tar du väldigt korta steg så innebär en mil 16 000 steg.

Många brukar säga att 1300 steg är mest vanligt på en kilometer, vilket då skulle innebära 13 000 steg på en mil.

Varje steg brukar vara 60 cm till 80 cm långa kliv.

Öka intensiteten

Något som jag gör för att öka intensiteten i promenaderna är att slänga på mig viktvästen. Ibland tar jag även gåstavar vid olika promenader, framförallt i skogen. 

Lämna en kommentar