Juicefasta Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt .

Juicefasta bäst i test

juicefasta
Lästid: 8 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Bara de senaste åren så har allt fler personer valt att följa dieter som bygger på idén kring fasta. Genom att endera begränsa energiintaget under ett visst antal dagar, eller under ett visst antal timmar helt undvika mat, så har många märkt drastiska resultat gällande såväl viktnedgång som hälsan i stort. Men det är inte bara folks egna upplevelser som ligger bakom den tilltagande fascinationen kring fasta.

Samtida forskningen har även sett ett stort antal hälsorelaterade fördelar med företeelser som exempelvis juicefasta. Inte bara har det visat sig leda till viktnedgång, utan även förbättrade blodvärden avseende inflammationsmarkörer, fett, kolesterol och så vidare. Därför har antalet olika sorters fasta-dieter verkligen skjutit i höjden.

Juicefasta är en av dieter som blivit väldigt populära de senaste åren. Men vad innebär denna diet? Mest populärt är det med juicedetox i 3 dagar eller 5 dagar. Vilka fördelar kan man förvänta sig med juicefasta? Det ska vi berätta mer om i detta inlägget. 

Innehållsförteckning

Vad är juicefasta?

Begreppet fasta åsyftar inte nödvändigtvis att man helt avstår från energi under den period som man väljer att fasta. Tvärt om så bygger modern fasta ofta på idén att kaloribegränsning ofta leder till bättre resultat än att helt utesluta energi. Därför skulle man kunna säga att juicefasta ligger i gränslandet mellan kaloribegränsning och traditionell fasta.

juicedetoxEn viktig skillnad med juicefasta, till skillnad från övriga dieter, är att den endast pågår under en kortare tid.

Många väljer att genomföra en juicefasta per år, eller när de känner att det är dags igen. Detta gör denna form av detox till en väldigt flexibel och kravlös diet som många väljer för att testa hur det känns att fasta.

När man tillämpar juicefasta så bestämmer man sig för att i upp till en vecka ha juicer som enda energikälla. Vanligtvis så dricker man upp till sex glas med juice per dag. Mängden per glas anses generellt sett behöva vara mellan 400 och 500 ml juice för att man ska ligga på en nivå som är både effektiv och behaglig. Men vad som är minst lika viktigt som mängd är att man ser till att juicen är både färsk och opastöriserad. Anledningen är att denna sorts juice innehåller avsevärt mycket mer näringsämnen, vitaminer och mineraler än traditionella behandlade juicer.

Medan många väljer att göra sin egna juicer genom att blanda frukt och grönsaker efter eget tycke, så väljer andra att köpa färdiga juicer. Valet är så klart upp till var och en, men många upplever att det är mer praktiskt att välja näringsrika och för ändamålet lämpliga färdigjuicer.

Numera finns det ett stort antal leverantörer som kan säkerställa färdiga juicer som är både närings- och smakrika, vilket gör den särskilt lämpade för just juicediet.

Det går utmärkt att kombinera juicefastan genom att träna lätt, exempelvis kan du kombinera ditt viktminskningsprogram genom att promenera med viktväst och köra vibrationsträning.

Vilka fördelar kan man förvänta sig med juicefasta?

Många ser juicefasta som en chans till en nystart. Speciellt om man känner att man har fastnat i oflexibla och allt för stelbenta matrutiner.

Juicefastan är ett snabbt och enkelt sätt att slippa tänka på  vad man ska äta, och efter fastan så kan man ofta se på sitt liv och kostvanor med nya ögon.

För kroppens del så blir det ett smidigt sätt att säkerställa att man få i sig nyttiga frukter och grönsaker. Det är ofta även enklare att få i sig många olika sorts grönsaker när de är tillgängliga i juiceform. Även om viktnedgång inte nödvändigtvis är ett resultat av juicefasta så har många, som annars äter en förhållandevis stor mängd kalorier, fått erfara en ganska snabb och drastiskt nedgång i vikt.

En unik aspekt av fasta är att relativt sett kortvarig fasta låter kroppen bevara muskler samtidigt som den omsätter fettdepåer. Ofta ser man skillnad inom väldigt kort tid.

Juicefasta är även en bra introduktion till periodisk fasta. Om det visar sig att man mår bättre av att fasta är det lätt att gå vidare till den sorts fasta som man håller sig till under en period som är längre än endast en vecka.

fördelar

Finns det några nackdelar med juicefasta?

Med rätt val av juicer behöver man inte oroa sig för att få i sig nödvändiga näringsämnen.

Däremot riskerar man med många av de butiksköpta juicerna att drabbas av väldigt ensidig kost. Se därför till att göra egen juice med omväxlande råvaror, eller införskaffa juice från en leverantör som särskilt sysslar med juicefasta. Lite längre ner på sidan finns rekommendationer! 

Vissa uppger att det är svårt att undvika småätande under den period som man endast dricker juicer. Märker man att man inte kan hålla sig till dieten så kan man endera välja att testa igen vid ett senare tillfälle, eller tillföra en liten mängd energi från vanlig kost. Men väljer man att äta något utöver att dricka juice så riskerar man även att minska fördelarna med juicedieten.

nackdelar

Juicefasta schema recept

En typisk dag på en 3-dagars juicefast kan se ut så här

När du vaknar: börja med citronvatten som har så många hälsofördelar. Ta ljummet vatten och pressa i en halv färsk citron

08:00-9:00: Juice, grönjuice

10:30-11:30: Juice eller smoothie / ät frukt

13:00-14:00: Juice eller smoothie / ät frukt

15:00-16:00: Juice som rödbetor, morot, äppeljuice

17:00-18:00: Juice eller smoothie / ät frukt

18:00-19:00: Smoothie eller mandel eller cashewnötmjölk

juicefasta schema och recept

Juicedetox bok

Här är en bestseller från New York Times, omskriven med nästan 20 000 recensioner på Amazon mestadels 5 stjärniga. New York Times bästsäljande 10-dagars Green Smoothie Cleanse kommer att starta din viktminskning, öka din energinivå, rensa ditt sinne och förbättra din allmänna hälsa när du går ner upp mot 7-8 kg på bara tio dagar.
10 dagar juicedetox bok

Juicing recept

I boken finns över 65 stycken juicedetoxing recept. 

över 65 juicedetoxing recept i denna bok

Börja varje morgon med Super Booster Greens

I Super Booster V1 Greens får ni en specialsammansatt  pulvermix med olika alger, gräs, frukter, grönsaker, örter och enzymer. 

Det är numera konstaterat att man bör få i sig ca 500g frukt och grönt per dag.

Super Booster V1 Greens är en komplex mix av mer än 30 olika ingredienser som smakar gott och har fått höga betyg! 

super booster greens

Juicefasta bäst i test

Nedan ser du utvalda juicefasta produkter som vi anser vara bäst i test. 

Fastepaket 10 dagar

Ledins Vitaminfasta, 6 dagar innehåller allt som behövs för sex dagars fasta och produkter som hjälper dig dagarna före och efter fastan. Sammanlagt ett fastepaket på 10 dagar.

Ledins vitaminfasta

ledins vitaminfasta fastepaket 10 dagar

3 dagars juicefast med Nyform

Rensa kroppen på 3 dagar

Vad ingår i juicepaketet?

  • Hälsosafter Äppeljuice
  • Hälsosafter Multijuice
  • Hälsosafter Grönsaksjuice
  • Grönsaksbuljongtärningar
  • Teekanne Fasteté
  • Glaubersalt Hälsosafter
  • Rödbetsjuice

Kombinera juicefasta själv och komplettera med vitaminer

Hos både Gymgrossisten och Svenskt kosttillskott finns utmärkta alternativ för att kombinera ihop sin juicefasta själv. Här ska vi titta på några exempel.

Biotta rödbetsjuice

Biotta finns även som lingonjuice

Mega Vital Boost

mega vital boost
Flytande multivitamin
Rikt på antioxidanter från växter
För en daglig boost
Vitaminer, mineraler och aminosyror

MIVI TOTAL PLUS

mivi total plus 1000 ml multivitamin
MIVI total plus 1000 ml multivitamin är ett komplett näringstillkott

HEALTHWELL QURE

Heatlhwell QURE är en serie kosttillskott som innehåller högdoserat och terapeutiskt innehåll, för dig som söker det allra bästa på marknaden. I Healtwell QURE hittar du avancerade produkter med så få ingredienser som möjligt. 

healthwell qure

Keramisk juicepress

Med denna högkvalitativa juicepress i keramik så kan du skapa dina egna juicer för detox.

Green-press keramik horisontell Slow Juicer med keramisk trycksnnäcka BPA-fri. Selleri, sellerijuice, vetegräs, örter gröna Detox juicer.

En allround juicepress elektrisk.

green press juice

Vill du veta mer om juicefasta och att rena kroppen? Då rekommenderar vi att läsa vårt inlägg om detoxkur.

Lämna en kommentar