Måltidsersättning – vilka är de bästa VLCD och VLC produkterna på marknaden?

proteinshakes viktminskningspaket

Senast uppdaterad:

Det finns mängder av olika måltidsersättningar på marknaden både som bars och som pulver som blandas till en shake. En måltidsersättning ska ersätta ett ordinarie mål mat som lunch eller middag. Anledningen till att välja en måltidsersättning kan vara att man vill gå ner i vikt eller att man har ont om tid och inte hinner äta en hel måltid. Hur fungerar måltidsersättning?

Meningen med måltidsersättning är att man ska få i sig så lite kalorier att man snabbt tappar vikt utan att känna sig hungrig eller drabbas av sötsug. Det bekväma med måltidsersättningar är att någon har räknat ut exakt vilka näringsämnen som kroppen behöver så att man kan vara trygg i att man inte får näringsbrist. Det kan vara svårt att uppnå med ”vanlig mat”.

Kalorier är den lättaste formen av energi för kroppen, särskilt socker. Kroppen är lat och väljer därför att hämta sin energi på enklaste sätt. Om man utesluter en stor den av kalorierna måste kroppen hämta energi från annat håll. Det gör den genom att ta fett och omvandla det till energi. Detta kalas ketos och det finns mängder av dieter som är designade för att du ska uppnå ketos. Måltidsersättningar är ett sätt. Väljer man måltidsersättningar med högt proteininnehåll kan man få kroppen att behålla musklerna samtidigt som den bryter ner fettet. Annars är risken stor att kroppen minskar muskelmassan också eftersom muskler behöver mycket energi. Måltidsersättning är tänkt att antingen användas under en begränsad period (max tre veckor om man inte äter någon annan mat) eller för att ersätta ett eller flera mål under dagen.

Viktminskningspaket

Svenskt Kosttillskott har satt ihop 2 färdiga paket med allt som behövs för snabb viktminskning

Just nu rejäla rabatter på bägge produkterna

Du kan spara upp mot 500 kronor – följ knapparna nedan

Färdigt viktminskningspaket

30 dagar intensiv viktminskning – TOPPBETYG av köpare

 

Färdigt viktminskningspaket

30 dagar med Viktminskning Kickstart och du kan kombinera med balanserad kost – TOPPBETYG av köpare

viktminskningspaket weight loss pro, extreme och vegan bundle

Viktminskningspaket från The Protein Works erbjuder 3 olika viktminskningspaket, pro, extreme och för veganer. De innehåller en perfekt sammansättning av ingredienser för snabb viktminskning. I butiken kan du även använda Klarna.

Vilka sorters måltidsersättning finns på marknaden?

Det finns en stor mängd måltidsersättningar på marknaden. De vanligaste just nu är:

VLCD står för lågkaloridiet vilket är förkortning av Very Low Calorie Diet

De flesta VLCD pulver är framtagna med ett optimalt näringsinnehåll för att du ska kunna äta bara pulvershakes i upp till tre veckor. Äter du fem shakes om dagen får du i dig ca 800 kalorier. En kvinna bör äta ca 2000 kalorier per dag så med ett underskott på 1200 kalorier är det inte så konstigt att kroppen börjar leta kalorier på annat håll.

LCD betyder Low Calorie Diet

Denna måltidsersättning har lite fler kalorier än VLCD produkterna men finns i fler varianter än pulvershakes. I den här kategorin finns olika bars, puddingar och varma soppor och andra måltider.  De här produkterna passar bra att ersätta ett eller flera mål mat om dagen men passar inte så bra som enda näringskälla.

Dietprotein

Detta är protein i form av pulver som blandas till shakes. En del bakar kakor av pulvret. Kladdkaka på chokladproteinpulver är jättegott. Dietproteinpulver är ett komplement till övriga dietprodukter. Det gör att kroppen låter bli att minska ner mängden muskler när den inte får så mycket kalorier.dietprotein måltidsersättning

 

VLCD produkter och LCD produkter

Här följer en recension av de ledande shakerna, barsen och måltiderna på marknaden.

dietprotein måltidsersättning bars

Allévo vlcd och vlc

Allévo har olika LCD bars som ersätter en hel måltid. Perfekt för den som har ett pressat schema och inte hinner sitta ner och äta lunch. Allevo bars finns i flera olika sorter, som är laktosfria också. Dessa Allevo bars är ämnade att ersätta ett eller två mål mat om dagen men måste kompletteras med ”vanlig” mat.

Allévo har även flera olika VLCD pulver som blandas med valfri mjölk (går alltså att göra laktosfria) till en god shake. Dessa shaker kan ätas fem gånger per dag under upp till tre veckor för att kickstarta en viktnedgång. Om man är lat och inte orkar skaka ihop sin egen shake finns det flera färdiga shaker att köpa som är enkla att ta med i ryggsäcken eller handväskan.

Allévo har även soppor som är varm mat. Detta gör att det känns som om man äter ”riktig mat och många upplever att det är lättar att hålla sig till dieten då. Detta gör att Allévo är ett av de populäraste märkena på marknaden.

allevo bars

 

Naturdiet shake, bars, pulver och smoothie

Naturdiet är Sveriges mest sålda shake för måltidsersättning. Den finns både färdigblandad och som pulver som du blandar själv. Denna VLCD måltidsersättning kan användas som enda kost i upp till tre veckor. Det är en relativt billigt alternativ. En färdigblandad måltidsshake kostar ca 20 kr. Det är svårt att få en billigare lunch än så. Dessutom sägs Naturdiet ha väldigt god smak på sina shakes som även har en len och god konsistens.

Naturdiet har även bars som ersätter en hel måltid eller som fungerar som ett smaskigt mellanmål. Ett kreativt förslag är att dela några bars i små fyrkanter och lägga i en skål och äta som godis på lördagskvällen. Tack vare högt proteininnehåll håller du dig mätt länge och slipper förlora muskler samtidigt som kroppen förbränner fett.

Friggs naturdiet billigt smak av choklad

 

Modifast diet

modifast billigt för viktnedgång lcd low calorie dietModifast har ett av marknadens bredaste sortiment av LCD produkter. De har puddingar, bars, pulver som blandas till shakes och olika varma rätter. Detta gör märket optimalt för den som vill gå ner i vikt men ändå få känslan av att äta ”riktig” mat. Det är en av sakerna som kunderna tycker bäst om med detta märke. Fyra måltider kostersättning varje dag ersätter allt behov av vanlig mat. Man kan äta så i upp till tre veckor. Efter tre veckor ersätter man endast två mål per dag med en Modifast måltid. Genom att på detta sätt minska sitt kaloriintag blir det mycket lättare att gå ner i vikt. Speciellt eftersom Modifast erbjuder godsaker som chokladpudding och vaniljpudding, samt olika soppor billigt.

Varumärket har även flera olika bars och färdiga shakes som passar bra som ett snabbt mellanmål.modifast soppa

 

Body sience måltidsersättning

body science whey 100Även bodybuilders och andra intresserade av träning och muskelbygge äter olika måltidsersättningar i pulverform. Det finns många olika fitnessidor på nätet som säljer olika kosttillskott, proteinpulver och måltidsersättningar.

Body science är ett av märkena som är väldigt populärt just nu. De har många olika smaker på sina pulver. Detta är en VLCD produkt och kan alltså ersätta alla mat i upp till tre veckor. Pulvret blandas lätt i en shaker med mjölk eller vatten. Shaken har ett högt protein och fiberinnehåll vilket gör att du känner dig mätt länge och bibehåller din muskelmassa. Tänker du träna och banta samtidigt är det här ett bra alternativ.

proteinbar body scienceMM Sports har även massa proteinbars från märket Body Science

 

 

Slutsats

Det finns en mängd olika varumärken och produkter inom måltidsersättningar för viktminskning. Det finns allt från bars (ungefär som en snickers fast utan alla kalorier) till varma och kalla måltider. Olika pulver som blandas till shakes som kan ersätta all mat under upp till tre veckor. Det som gör ett varumärke populärt är om det finns et brett sortiment gärna med både varma och kalla måltidsersättningar samt att priset inte är för högt.

 

Tips! Läs även vårt inlägg om viktminskning tabletter bäst i test

 

Kommentarer