Promenadband Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt

Promenadband bäst i test 2021

promenadband gåband 2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Med ett promenadband blir det enkelt att hålla sig aktiv, även om man inte kan eller vill gå ut. För den som gillar promenader är ett promenadband nästan ett måste, eftersom det gör det möjligt att promenera oavsett väder och tid på dygnet. Det är helt enkelt ett perfekt komplement till promenader utomhus.

Promenader utomhus har förstås möjligheten att man får frisk luft samtidigt som man får motion, men ett promenadband har många andra fördelar. Förutom att man kan promenera oavsett väder och tid på dygnet, så finns det ofta en display som visar till exempel tid och hastighet samt kaloriförbrukning. Ibland går det även att mäta pulsen, och ofta finns det även olika träningsprogram att välja mellan.

Innehållsförteckning

Fördelar med promenadband 

Med ett promenadband kan du ställa in hastigheten och anpassa promenaden på samma sätt som när du promenerar utomhus, fast med ännu flera valmöjligheter.

På så sätt är promenadbandet inte bara utmärkt som komplement till promenader utomhus, utan kan även användas istället för utomhuspromenader.

En annan fördel med ett promenadband är att du kan kombinera nytta med nöje och till exempel se på tv medan du använder promenadbandet, vilket förmodligen gör att det blir lättare att få motion.

Eller också så kan du jobba samtidigt som du tränar, eller göra något annat som får dig att fokusera på något annat medan du motionerar.

fördelar

Skillnad mellan löpband och promenadband

löpband

Ett alternativ till promenadbandet är löpbandet, som fungerar på samma sätt men har en stabilare konstruktion och högre hastigheter.

Även om löpbandet är tänkt för löpning så passar det lika bra att gå på, och känns ofta bekvämare att använda än ett promenadband. Dessutom kan du övergå till löpning senare om du vill det, eller variera mellan gång och löpning.

Om det är just promenader du vill ägna dig åt så räcker det dock långt med ett vanligt promenadband, och det finns många riktigt bra modeller att välja mellan. När du ska köpa ett promenadband så kan det vara en bra idé att börja med att fundera över vad du behöver och vill ha, till exempel vilka funktioner som känns nödvändiga.

Promenadbandet har också sin givna plats vid rehabilitering och vid uppvärmning och nedvarning!

Promenadband är ett utmärkt alternativ till pensionärer som vill hålla god fysik hemma och till alla som bara vill motionera genom att promenera

Vilka funktioner behöver du

Därefter är det dags att börja kolla in utbudet och jämföra olika alternativ.

Kanske vill du ha ett promenadband med pulsmätare, eller med så många funktioner som möjligt?

Det finns även promenadband med olika konstruktioner, och inte bara den klassiska utformningen. Välj den modell som passar dig bäst – det är det du ska utgå från när du väljer promenadband, vad du vill ha och vad du behöver.

Med eller utan motor?

Promenadband finns både med och utan motor och detta gör också att funktionerna och pris skiljer sig ganska mycket från varandra.

Det första du bör fundera på är om du vill har ett gåband som kan kopplas till ström och har motor. Med motor så får du många fler funktioner och bättre konstruktion.

De enklare promenadbanden som kostar under 3000 kronor, klarar oftast inte mycket övervikt och håller alldeles för dålig kvalitet. Du måste veta maxvikten på gåbandet innan du köper ett sådant.

Kurvade motionsband eller vanliga raka motionsband?

Ett kurvat motionsband bränner kalorier snabbare. Enligt tillverkarna kan du bränna 30% mer kalorier på ett kurvat motionsband. Forskare som mäter den fysiologiska intensiteten hos ett standardmotorband löpband jämfört med ett icke-motoriserat, kurvat löpband rapporterade starkare resultat från det kurvade motionsbandet. Priserna på dessa kurvade motionsband är dock ganska så mycket högre än standardmotionsband.

Träningsdator

Med en träningsdator till promenadbandet får du bra hjälpmedel för rätt sorts motion och du kan följa utvecklingen av din träning. Träningsdatorn ger dig en LCD-skärm som visar hur långt du promenerat, tid på bandet, din hastighet och kaloriförbränning. Vissa träningsdatorer kan till och med visa din hjärtfrekvens efter att du tagit tag i handtagen.

Ännu mer avancerade träningsband kan även ha TV display och bluetooth högtalare så du enkelt kan koppla in din mobil och få musik medan du promenerar.

 

Förprogrammerade träningsprogram

Väljer du ett promenadband med träningsdator så brukar du få en massa förprogrammerade träningsprogram, vilket underlättar rätt sorts motion och då kan lättare nå dina viktminsknings mål.

Köpguide till bästa promenadbandet 2021

Vi rekommendera att skaffa ett motordrivet promenadband eftersom dessa passar absolut bäst för att gå ner i vikt och konstruktionen brukar vara mer robust om du är ute efter ett promenadband under 20 000 kronor. Det finns dock mycket dyrare gåband som är kurvade och inte kräver någon motor.

Löp/gåband utan motor drivs av kraften från löparens energi och därför behövs det inte någon motor. Dessa promenad och löpband är utmärkta för viktminskning och ännu snabbare kaloriförbränning. Nackdelen är då att prislappen ligger uppe på 30 000, 50 000, 80 000 eller ännu mer för dessa kurvade motionsband. 

Tänk på att motorstyrkan är oerhört viktig och motorn måste klara av att hantera rätt övervikt. 

BUDGET UTAN MOTOR

#1 Sprynkl promenadband utan motor – Bäst i Test budget gåband

OBS! endast för lättviktare under 100 kg 

sprynkl insportline promenadband billigt

Promenadband utan motor, vilket gör att du kan placera promenadbandet vart du vill och inte behöver något eluttag i närheten. Motståndet kan justeras i åtta olika nivåer, och du kan enkelt fälla ihop och ställa undan bandet när du inte använder det.

På displayen kan du se tid, distans och kalorier. Du kan även ställa in samtliga av dessa, och bestämma hur länge du vill promenera eller hur långt – eller hur många kalorier du vill förbränna. Det finns även en pulsmätare så att du kan hålla koll på din puls medan du promenerar.

Promenadbandet har transporthjul så att du enkelt kan flytta runt det och ställa undan det när du har promenerat klart.

Maxvikten är 100 kg.

BUDGET MED MOTOR

#1 CS200 promenadband med motor – Bäst i Test budget gåband

OBS! endast för lättviktare under 100 kg 

löpband cs200 passar bättre som gåband billigt

Om du vill satsa på ett löpband som lämpar sig bäst som gåband, så kan det här vara ett bra val. Det är kompakt, stabilt och mycket prisvärd. Här finns 16 olika träningsprogram att välja mellan, lutningen är ställbar, löpbandet kan fällas ihop och det finns en hållare för surfplattan.

Det här löpbandet har allt du behöver för en effektiv hemmaträning, och mer därtill. Oavsett om du vill ta lugna promenader eller träna hårdare så passar det här löpbandet bra. Handtagen är förlängda för extra trygghet om du har problem med balansen, och displayen har bakgrundbelysning.

På displayen ser du tid, hastighet, distans, puls och kaloriförbrukning. Du kan ställa in tre manuella program och på så sätt anpassa din träning utifrån dina egna önskemål. Hastigheten ställs in från en till åtta kilometer i timmen, och det finns en säkerhetsnyckel som ökar säkerheten under användning.

#2 [in.tec]® Löpband – svart

OBS! Passar till tungviktare upp till 200 kg 

intec löpband upp till 200kg billigt

Det här är ett riktigt prisvärt löpband som har många, och stora, fördelar. Trots sitt låga pris så slår den faktiskt många andra löpband när det gäller till exempel maxvikten – den är nämligen hela 200 kg.

Detta löpband har ingen motor, vilket gör att du inte behöver ha något eluttag i närheten och slipper sladdar som ligger i vägen. Du kan använda löpbandet vart du vill i hemmet, och kan enkelt flytta runt det som du vill.

Några andra fördelar är den stora och tydliga LCD skärmen, att löpbandet är hopfällbart och att det har en stor löpyta.

MELLANSEGMENT MED MOTOR

#1 GYMSTICK – Promenadband platt modell hopfällbart 

OBS! endast för lättviktare under 100 kg 

Det här är ett riktigt kompakt och flexibelt promenadband som kan användas på många olika sätt. Promenadbandet är platt och kan därför placeras under skrivbordet så att du kan gå samtidigt som du jobbar, framför tv:n eller vart du än vill använda det. Och trots att bandet redan är smidigare än vanliga modeller så kan det fällas ihop och tar då nästan ingen plats överhuvudet.

Hastigheten kan ställas in mellan 0,5 och 6 kilometer i timmen, och du kontrollerar bandet med fjärrkontroll eller med en app i mobilen. Maxvikten är 100 kg och här finns även överhettningsskydd och barnlås, som gör användningen säkrare. Du kan hålla koll på tid, hastighet, avstånd, kaloriförbrukning och steg medan du tränar.

REA JUST NU 3751 kr BILLIGARE

UNIKT PROMENADBAND MED SKRIVBORD OCH MOTOR

AEROHIKE – Motionera med integrerat skrivbord och 40 lutningsnivåer

OBS! Klarar användarvikt upp till 140 kg 

aerohike skrivbord

Det här är ett smart och unikt promenadband med skrivbord. Detta passar perfekt för dig som vill kunna jobba eller se på film samtidigt som du promenerar, eller som av andra anledningar vill ha datorn till hands. Självklart behöver det inte vara datorn du väljer att placera på skrivbordet heller, det kan vara vad som helst som du vill ha inom räckhåll medan du motionerar.

Bandet kan ställas in i olika lutningar, hela 40 olika lutningar närmare bestämt, vilket passar perfekt om du gillar att träna backlöpning. Här har man även fokuserat mycket på säkerhet, och det märks till exempel genom att det finns en hastighetsgräns för de allra brantaste lägena. Här finns även en tydlig skärm, 12 förinställda träningsprogram, fem pulsbaserade träningsprogram samt möjlighet att skapa tre egna program.

Här finns även pulsmätare och knappar på handtagen där du enkelt kan justera hastighet och lutning. När du inte använder bandet så kan du enkelt fälla ihop det lite, så att det tar mindre plats, och transporthjul gör det även enkelt att flytta det.

Möbel i kombination med motion till kraftigt nedsatt pris

AVANCERAD UTAN MOTOR

AIRRUNNER ASSAULT FITNESS – förbränn 30% fler kalorier utan el

OBS! Klarar upp till 160 kg användarvikt 

assault fitness kurvat löpband

Assault Fitness AirRunner kurvade motionsband är ett revolutionerande löpband/gåband som omdefinierar form, funktion och övergripande upplevelse av löp och gåband.

AirRunner är en motorlös maskin som ger motionären full kontroll eftersom den skapar en upplevelse som förbränner mer kalorier på de mest naturliga och effektiva sätten.

AirRunner är byggd för att vara tillräckligt hållbar för att tåla köranvändning på 200.000 km.

Detta avancerade motionsbandet är en högre nivå fitnessentusiaster och för de som vill gå ner i vikt snabbare.

Detta kurvade band är byggt för att kunna bära hela 160 kg.

Om du planerar att minska vikten är löpning och snabbare promenad det bästa sättet att minska vikten.

AirRunner Curved Löpband från Assault Fitness är rätt utrustning för att få jobbet gjort eftersom böjda löpband vetenskapligt har visat sig förbränna cirka 30% fler kalorier jämfört med motordrivna löpband. 

Den motorlösa funktionen hos AirRunner betyder att maskinens rörelse beror helt på dig. Det är din rörliga kropp som flyttar bandet, vilket gör hela din motionsupplevelse mer naturlig än när du är på ett vanligt motordrivet motionsband.

SPEEDFIT – förbränn 30% fler kalorier utan el

OBS! Klarar upp till 180 kg användarvikt 

Delbetala för 688 kr / mån

speedfit kurvat löpband

Fördelen hos ett icke motoriserat system är inte bara att det är energieffektivt, utan också ledningsfri, ljudisolerande, lätt och robust.  Du behöver inte röra eller trycka på några knappar. Bandet går igång naturligt och enkelt och du kommer kunna gå fortare och jobba enklare genom bandets rörelser.

Speedfit klarar användarvikt upp till 180 kg.

Vi har själva testat av denna kurvade variant hos STC med mycket goda resultat!

Det är både roligare att promenera på ett kurvat promenadband och dessutom kunde vi förbränna fler kalorier på samma tid som vanliga motionsband.

Alternativ till Promenadband

fitnessplate vibrationsplatta 4d

Vibrationsplattor ger mångsidig träning och 3 minuters träning på vibrationsplattor kan motsvara 20 minuters promenad. Se vår artikel om vibrationsplattor bäst i test här!

Nedsatt pris – REA just nu!

Lämna en kommentar