Roddmaskin Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt .

Roddmaskin Bäst i Test 2021

Roddmaskin bäst i test
Lästid: 11 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Gå ner i vikt, och bygg muskler – skaffa en roddmaskin!

 • Du har provat på flertalet träningsredskap både hemma och på gymmet utan att lyckas att gå ner i vikt och framförallt att hålla vikten?
 • Du har problem med hållningen och ryggont från stillasittande arbete?
 • Du undrar om det finns ett verkligt effektivt träningsredskap som tonar och stärker hela kroppen långsiktigt?

I detta inlägget går vi in på djupet hur roddmaskiner fungerar och hjälper till med fettförbränningen. Vi visar er de bästa roddmaskinerna som finns på marknaden just nu. 

Innehållsförteckning

Vad kan en roddmaskin?

Roddmaskinen är ett underskattat träningsredskap som oftast enbart används som uppvärmningsredskap. Många tror att roddmaskinen ger en enformig träning och särskilt kvinnor är oroliga över att få en alltför kraftig överkropp.

Detta är dock en myt, och nog finns det en orsak till att roddmaskines skonsamma verkan på kroppen används särskilt ofta i reabiliteringssyfte, då hela kroppen behöver stärkas, tex. efter en sport eller trafikskada. Det finns knappast något träningsredskap som ger en så mångsidig och skonsam träning som just roddmaskinen.

Hela kroppen får sig en genomkörare vid ett träningspass och kalorier förbränns mycket effektivt. Från vader, lår, mage, rumpa, rygg till armar och axlar, tack vare att hela 80 – 90% av kroppens muskler sätts i röresle överbelastas inte någon muskel.

roddmaskin hjälper vid ont i rygg

Vad du ska tänka på när du väljer roddmaskin

Valet av roddmaskiner på marknaden är stort, så det gäller att välja en modell som passar just ditt behov bäst.

Kostnaden för en roddmaskin ligger mellan ca 1000 – 15 000kr. Alltefter kvalitet och utrustning väljer du den modell som bäst passar din plånbok och dina behov. Du bör ställa dig följande frågor innan du väljer modell:

 • Vad får den kosta? – Ett lågt pris betyder ofta avkall på Men beroende på hur ofta du tränar och om du vill ha en smidig hopvikbar workoutmaskin, kan det trotsallt vara ett nog så gott alternativ.
 • Hur ofta kommer jag att träna? De dyrare modellerna är oftast av starkare material och erbjuder en mycket god ergonomisk standard. Om du planerar att träna ofta bör du välja en stabil modell av hög kvalitet.
 • Ska jag träna själv eller kommer jag att dela roddmaskinen med andra personer?
  Om du planerar du att träna med andra familijemedlemmar är det viktigt att utrustningen passar alla. Det kan vara besvärligt att behöva ändra inställningen var gång en ny person ska träna. Vissa modeller kan lättare ställas in efter kroppslängd och har en display för personlig inställning.

Vilka olika typer av roddmaskiner finns att välja på?

Gå ner i vikt medan du njuter av svallande vågor…

Det finns huvudsakligen tre olika typer av roddmaksiner på maknaden. Det finns även maskiner som kombinerar två system. Dessa tillåter dig att variera motståndet så att du får möjlighet att optimera din träning och nå ännu bättre resultat.                   

 • Magnetmotstånd
 • Luftmotstånd
 • Vattenmotstånd

Ett magnetmotstånd fungerar, som namnet avslöjar, med magneter som bygger upp och styr ditt motstånd. Fördelen med magnetmotstånd är att du själv kan justera motståndet som kan ställas in med ett tyngre motstånd än på maskiner med luftmotstånd. Roddmaskiner med magnetmotstånd tillhör den tystaste sorten.

När det gäller luftmotstånd, så ökar motståndet ju hårdare du drar. Fördelen är att du själv bestämmer motståndet genom din egen styrkeinsats och behöver inte ändra på inställningen med reglage. Det finns manga smidiga modeller som lätt går att vika ihop och ställa undan när de inte används och passar perfekt för hemmabruk.

Liksom i en maskin med luftmotstånd, fungerar även vattenmotstånd under principen ökad takt ger ökat motstånd. Dessa maskiner har en inbyggd vattentank vilket gör maskinen tyngre och stabilare. Genom att minska mängden vatten i tanken kan du styra tyngden på din träning. Vattenmotstånd upplevas ofta som en mer äkta roddkänsla på vatten tack vare bruset i vattentanken.                                                                                                                  

Roddmaskin vs Crosstrainer

Crosstrainer erbjuder ungefär samma fördelar som roddmaskiner, bägge är utmärkta för konditionsträning och kan hjälpa dig att effektivt och säkert gå ner i vikt.

Under 1 timma på roddmaskinen i lagom tempo bränner du något fler kalorier än med crosstrainern, även om skillnaden är marginell 800 kcal mot 700 kcal.

Roddmaskinen är något bättre på att stärka muskler, medan crosstrainern är något bättre för skelett och ben.

Bäst i Test 2021

Bästa budgetvalen - Runt 5000 kr

Master Fitness R610 Black

Det här är en kompakt och smidig, samt billig roddmaskin som passar utmärkt för hemmaträning. När du inte använder den så kan du enkelt fälla ihop den och ställa undan den, den låga vikten på 28 kg gör roddmaskinen enkel att ställa undan, ta fram och flytta runt.

Här kan du enkelt justera motståndet genom att vrida på en ratt, och du kan styra exakt vilket motstånd du vill ha. Det här är en prisvärd roddmaskin med en display som visar tid, RPM och kalorier. Den har magnetbroms och en maxvikt på 110 kg. Storleken på roddmaskinen är 202 x 53 x 67 centimeter, och hopfälld blir storleken endast 86 x 53 x 138 centimeter.

Hammer Sport Rower Pro Force

Denna prisvärda roddmaskin har många fördelar: den är modern, högkvalitativ och robust. Dessutom har den en innovativ hoppfällningsmekanism som gör att den enkelt kan ställas undan på bara några sekunder. Den har en kompakt och smidig design, men är samtidigt robust och passar perfekt för hemmaträning.

Här finns 14 olika, automatiska träningsprogram att välja mellan. När du vill utmana dig själv så finns ett tävlingsprogram som simulerar en träning, vilket motiverar dig att ge allt under träningen.

Det finns en stor LCD-skärm som kan justeras i lutning och där kan du se precis allt du behöver ha koll på under ditt träningspass: tid, distans, RPM, hastighet, kaloriförbrukning, puls och watt.

Denna roddmaskin har egentligen hur många fördelar som helst, som till exempel de 14 förinställda programmen samt manuellt program och justerbara program. Det ergonomiska komfortsätet är förstås också en stor fördel. Sammanfattningsvis är det här är en riktigt högkvalitativ och effektiv roddmaskin, med en massa stora fördelar – och till ett bra pris, dessutom.

Bästa roddmaskinerna - Runt 10 000 kr

Hammer Sport Rower Water Stream – Vattenmotstånd

Denna roddmaskin är ett bra val för dig som vill att roddträningen ska kännas äkta – här har man nämligen valt vattenmotstånd istället för de vanligare motståndsalternativen. Det gör att rörelserna blir realistiska, och ljudet av vattnet ger dig känslan av att vara ute på sjön.

Här finns hela 18 olika träningsprogram, och även tävlingsprogram som låter dig tävla mot datorn. Roddmaskinen har en kompakt och platsbesparande design, men trots det passar den för personer som är upp till 1,95 meter.

En annan fördel är de smarta transporthjulen som gör roddmaskinen enkel att rulla fram när du ska träna, ställa undan när du är klar och flytta runt. På displayen kan du se tid, distans, hastighet, RPM, kaloriförbrukning, watt och puls. Den maximala användarvikten är 150 kg.

Denna roddmaskin har en storlek på 205 x 52 x 98 centimeter, och när den är hopfälld blir storleken 65 x 52 x 205 centimeter.

Hammer Sport Ocean One – Vattenmotstånd

Den här roddmaskinen har en maxvikt på hela 145 kg, den har en tvådelad kropp och transporthjul som gör den enkel att ställa undan och flytta runt. Här finns en massa praktiska funktioner: målprogram, pulsmottagare och dessutom möjlighet att använda kinomap i telefonen eller surfplattan via Bluetooth.

Roddmaskinen har en mjuk och bekväm sits som glider lätt på banan av rostfritt stål, vilket är perfekt framför allt vid längre träningspass. Här finns dessutom ett bekvämt och ergonomiskt handtag som ökar komforten ytterligare under träningspasset.

Datorn kan användas via Bluetooth och du kan logga din träning, se puls och även ansluta dig till kinomap eller liknande för att tävla mot andra eller träna med en visuell vy. För att mäta puls behöver man dock köpa till ett bröstbälte med Bluetooth.

Här kan du se tid, watt, distans, kalorier tempo och ännu mer medan du tränar. Roddmaskinen har en vikt på 27 kg och en storlek på 232 x 60 x 110 centimeter. För enklare förvaring kan den även delas i två delar när du ställer undan den.

Abilica TurbineRower – Luftmotstånd

Den här roddmaskinen passar utmärkt för hemmaträning. Den har ett luftmotstånd i åtta nivåer, den är rejäl och stadig och den har en display med många funktioner. På displayen kan du se kaloriförbrukning, distans, tid, nedräkning, antal roddtag, hastighet och frekvens.

Sätesskenan I aluminium ger lugna och bekväma rörelser, och ramen är hopfällbar för att den enkelt ska kunna förvaras när den inte används. Maxvikten är 130 kg, och vikten på roddmaskinen är 35 kg vilket gör också att den är enkel att ta fram, eller flytta runt.

Storleken på denna roddmaskin är 220 x 48 x 88 centimeter, och när den är hopfälld blir storleken 130 x 45 x 148 centimeter. Det här är en riktigt bra roddmaskin som håller en hög kvalitet och är enkel att använda.

Bästa professionella roddmaskinen

Detta är just nu den roddmaskin som är: Bäst i Test

Roddmaskin AirRower, Thor Fitness – Luftmotstånd

Den här roddmaskinen har en maxvikt på hela 145 kg, den har en tvådelad kropp och transporthjul som gör den enkel att ställa undan och flytta runt. Här finns en massa praktiska funktioner: målprogram, pulsmottagare och dessutom möjlighet att använda kinomap i telefonen eller surfplattan via Bluetooth.

Roddmaskinen har en mjuk och bekväm sits som glider lätt på banan av rostfritt stål, vilket är perfekt framför allt vid längre träningspass. Här finns dessutom ett bekvämt och ergonomiskt handtag som ökar komforten ytterligare under träningspasset.

Datorn kan användas via Bluetooth och du kan logga din träning, se puls och även ansluta dig till kinomap eller liknande för att tävla mot andra eller träna med en visuell vy. För att mäta puls behöver man dock köpa till ett bröstbälte med Bluetooth.

Här kan du se tid, watt, distans, kalorier tempo och ännu mer medan du tränar. Roddmaskinen har en vikt på 27 kg och en storlek på 232 x 60 x 110 centimeter. För enklare förvaring kan den även delas i två delar när du ställer undan den.

Hur du tränar effektivt och går ner i vikt med rodd


Med regelbunden träning ger roddmaskinen utmärkta resultat, den hjälper dig att gå ner i vikt och framför allt att hålla vikten och att må bra på lång sikt. Med roddmaskinen tränar du kroppens alla muskler och förbränner snabbt kalorier. De flesta roddmaskiner har en mycket god ergonomiskt konstruktion som säkrar felbelastning. Liksom hos alla workoutmakiner är det viktigt hur man sitter och att använder dem korrket. Så undviker du skador.  

1. Håll koll på fötterna – det är viktig att fötterna är ordentligt fastsatta och att dina skor är ordentligt snörda. Justera fotplattorna på maskinen efter din kroppslängd.

2. Håll ryggen rak – undvik att runda ryggen, då det kan leda till felbelastning.

3. Jobba med jämn styrka – både ben och armar ska arbeta. Dra armar bakåt på samma gång du pressar benen i sträckning.

4. Håll armarna nära intill kroppen – undvik att armbågarna pekar rakt ut till sidorna.

5. Kör hellre i ett lugnt tempo, men öka på motståndet.                                                                                     

Roddmaskiner som främst används på gym och rehabanläggningar

Assault AirRower Elite

Den här högkvalitativa roddmaskinen passar perfekt för HIIT-, konditions- eller uthållighetsträning. Det är professionella idrottare och tränare som har varit med och utvecklat och designat denna kraftfulla och hållbara roddmaskin med god ergonomi, och det märks också ganska tydligt.

Här har handtagssystemen möjlighet till flera grepp, och de stabila fotplattorna kan enkelt justeras. Den smarta och mycket bekväma sitsen är både låsbar och tål svett bra, och det finns en kraftfull kedje- och bältesdrivning med två steg, en pulverlackerad stålram och fotplattorna är i stål.

Denna roddmaskin är luftmotståndsbaserad, vilket innebär att den drivs med din egen kraft. Den kan dessutom enkelt flyttas runt om du vill ha den någon annanstans eller ställas undan, tack vare de smarta hjulen i framkant.

När du använder den här smarta roddmaskinen behöver du inga elkablar eller någon ström, utan den drivs helt och hållet utav dig när du använder den. Det innebär att du kan placera den vart som helst, och inte är beroende av eluttag eller jobbiga förlängningssladdar som ligger i vägen.

Trots sitt höga pris känns denna roddmaskin prisvärd, framför allt för den som verkligen behöver en högkvalitativ och riktigt bra roddmaskin med många fördelar

Avbetalning möjlig via Svea ekonomi och företagsleasing.

Club Sport, WaterRover Club – Roddmaskin i trä

Om du behöver en riktigt högkvalitativ och riktigt bra roddmaskin, då kan det här vara helt rätt val för dig. Den här roddmaskinen är handgjord i massiv ask, och den har en färgad ytbehandling.

Den här roddmaskinen är designad för hög användning, till exempel på gym och rehabiliteringskliniker och liknande. Ytan i palisander är väldigt motståndskraftig mot smuts, och för bästa skydd är roddmaskinen ytbehandlad för hand med dansk olja och uretan.

Roddmaskinen är tillverkad i trä på grund av att materialet har fantastiska konstruktionsegenskaper, och inte minst på grund av dess förmåga att absorbera ljud och vibrationer. Den här roddmaskinen har alltså en tyst körning. Ask har dessutom väldigt lång livslängd, och hög stabilitet.

På den praktiska träningsdatorn kan du se hastighet, 500-meter-tid eller 2000-meter-tid, watt- och kaloriförbrukning per timme, antal slag per minut, avstånd i kilometer och meter och tid. Med valfritt Polar-bälte och mottagare kan du även se puls.

Här ingår dessutom en hemmatränings-DVD, manual, sifonpump, tabletter för vattenrening och insexnyckel. Det här är en riktigt bra roddmaskin som håller riktigt hög kvalitet. Den har också ett ganska högt pris, men för den som behöver en riktigt högkvalitativ och smart roddmaskin med många smarta egenskaper så kan detta ändå vara ett väldigt bra val.

Lämna en kommentar