Varför fungerar kontroll av kaloriförbrukning bäst?

kaloriförbruka en hamburgare

Att använda en app som räknar kalorier och kaloriförbrukning är ett utmärkt sätt att få bättre kontroll över sin vikt. Det är självklara fakta att kalorier betyder något när det gäller viktminskning, förbränner du mer än du konsumerar varje dag, så kommer överflödigt fett försvinna. I samsung mobiler ingår en gratis kalori app som heter Samsung health för att registrera alla måltider och de flesta livsmedel finns redan i deras databas, vilket gör att det går oerhört mycket fortare att registrera alla kcal som du får i dig. Samtidigt fungerar appen så att den räknar steg och du kan även registrera din träning, vissa träningsredskap på gymmet saknas, men i det stora hela fungerar detta väldigt bra. Kaloriappar hjälper ofta även till att räkna ut BMI genom att du registrerar din längd och vikt, på så sätt kan appen räkna ut om du har för högt eller lågt BMI. Samsung health räknar även ut kaloriförbrukning vid vila och ger varningar om appen märker att jag varit för inaktiv och stillasittande. Dessa kaloriräknare appar är utmärkta alternativ för att få bukt på kaloriförbränningen och ta det första steget för att börja kunna gå ner i vikt.

Populära dieter och webbplatser om viktminskning förespråkar om att räkna gram fett eller kolhydrater. Visst det är inget fel i att räkna ut det också, men bästa sättet att gå ner i vikt snabbt och få kontroll på vikten är fortfarande att räkna kalorier. Så här enkelt är det, alla dieter går ut på att skapa ett kaloriunderskott, det är liksom grunden för all diet. Om ett viktminskningsprogram fungerar, beror det på att du har minskat kalorierna tillräckligt för att skapa ett underskott.

Raffinerade kolhydrater

I low carb diets tar man bort de raffinerade kolhydrater, de mer onda kolhydraterna som exempelvis bröd, vitt ris eller bakelser. Varför är raffinerade kolhydrater onda? Jo för att de i grunden är socker. De ger kalorier, men ingen god näring, så att du blir hungrig igen snabbt efter att ha ätit. Därför behöver du fler kalorier. Om du byter ut de dåliga kolhydraterna (eller raffinerade kolhydrater) mot bra kolhydrater (som näringsrika hela korn eller grönsaker) kommer du sannolikt att äta mindre eftersom din kropp får den näring du behöver. Du förbrukar färre kalorier och du kommer att gå ner i vikt snabbare. Med detta vill vi ha sagt att även low carb diet räknar kalorier. Varje framgångsrik viktminskningsmetod bottnar i att ta in färre kalorier och bränna extra kalorier exempelvis genom motion och träning.

Kaloriräknare träning

Vi har alla träffat någon som hävdar att de kan äta vad de vill utan viktökning. Det finns undantag, men för de flesta har intaget av kalorier betydelse och inget vi direkt kan trolla bort genom träning. Till exempel innehåller en McDonalds dubbel cheeseburgare 460 kalorier.

kaloriförbrukning på gym

För att bränna kalorierna i bara en smörgås, kan en person behöva göra måttlig intensiv aerobic i en timme eller mer. Att bara äta en hamburgare går givetvis trolla bort på motionscykeln på 40 minuter, men hur ofta äter vi bara en hamburgare?

Jag åt exempelvis ett helt meal på Burger King, vilket inkluderade ketchup, pommes och Coca-Cola. Hela mealet innehöll cirka 1500 kcal. Bara för att se hur länge jag skulle behöva sitta på motionscykeln så testade jag av det. 2½ timma senare hade jag bränt 1500 kcal, men under cykelpasset hann jag tänka flera gånger om snabbmatsmålet verkligen var värt mödan.

Bästa kalori appen

Att välja en kaloriapp kan vara lite klurigt, det finns många att välja på och de använder olika databaser av livsmedel. Dessutom finns kaloriapparna både i premiumversioner med betalning varje månad eller gratis.

  • MyFitnesspal – Den mest populära appen just nu över 150 miljoner användare globalt 2019 . Tar in din info smidigt och visar dig hur många kalorier du behöver äta per dag för att gå ner i vikt, allt baserat på din information. Du kan enkelt lägga till proteinrik frukost, lunch, middag och mellanmål – MyFitnessPal är gratis har en stor databas som låter dig titta på matvaror och visa hur många kalorier de har. Du kan även scanna in streckkoder och få information. Kaloriappen finns även i en betalversion. Du kan även få recept på bra kalorisnåla måltider via appen.

Rekommenderat dagligt intag av kalorier

Det genomsnittliga rekommenderade dagliga kaloriintaget för att gå ner i vikt beror på hur stor du är och kön. Vissa kvinnor kan följa en diet på 1200 kalorier per dag för att gå ner i vikt. Ett genomsnittligt viktminskningsmål är cirka 1500-1 700 kalorier varje dag, (De flesta experter rekommenderar ett dagligt kaloriintag om 1.500 kalorier som en bra viktminskningsdiet.). Men det varierar beroende på din vikt och aktivitetsnivå.

Räkna ut kaloriförbrukning

Till höger har vi lagt en kalkylator för kaloriberäkning, där du kan se vad ditt dagliga intag av kalorier bör vara för att nå önskad viktminskning.

Om ni är intresserade om mer inom viktminskning så rekommenderar vi vårt inlägg om viktminskningspreparat!

Lämna en kommentar