Viktminskning Med Uppblåsbar SUP Bräda | Gåneriviktsnabbt .

Viktminskning med uppblåsbar SUP bräda

sup-bräda
Lästid: 7 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

En sup bräda är perfekt som fritidssysselsättning, men även som träningsform. SUP står för stand up paddle, och när man utöver denna aktivitet används så kallade ”stand up paddle board” – eller sup brädor. Paddelsurfing är ett namn för själva utförandet av denna hobby. Själva brädorna kan även kallas för paddleboards, för kärt barn har som bekant många namn. De flesta har förmodligen hört talas om detta någon gång, men det är långt ifrån alla som vet vad det är och hur det fungerar.

Här kommer vi därför att gå igenom det du behöver veta om SUP och SUP-brädor. Här får du veta allt från hur detta går till, och hur det kan användas om man vill gå ned i vikt. Vi kommer också att presentera några riktigt bra SUP-brädor, ifall du är på jakt efter en sådan.

Innehållsförteckning

De 4 bästa SUP brädorna juni 2021

Om du har bråttom, här är en summering av de 4 bästa SUP brädorna direkt. Mer detaljer om dem hittar du längre ner på sidan.

BildNamnPrisLänk
bestway sup brädaBestway SUP-bräda uppblåsbar Huaka’i Hydro-Force4379 SEKVisa SUP Bräda
sup bräda makaniSurfingbräda Stand Up Paddle SUP styrelse Makani paddel3288,99 SEK (rea)Visa SUP Bräda
ecd germany uppblåsbar supECD Germany Uppblåsbara Stand Up Paddle Board2864,59 SEKVisa SUP Bräda
vidaxl sup brädavidaXL SUP surfingbräda uppblåsbar röd och vit
2569 SEKVisa SUP Bräda

Att använda SUP-bräda

Det kan verka svårt, om inte omöjligt, att komma i gång med SUP. För den som inte har testat någon liknande träningsform kan det verka omöjligt att hålla balansen på en SUP-bräda, men faktum är att det inte är särskilt svårt att börja med SUP.

När du har köpt en SUP-bräda och ska börja använda den så placerar du helt enkelt brädan i vattnet, och ställer dig på knä på den med paddeln i händerna. Ta stöd med händerna mot brädan i början. Väl på brädan känner du efter hur balansen påverkas, och när du är redo kan du lyfta upp händerna från brädan så att du står på knä.

Se till att hitta balansen innan du fortsätter. När du har gjort det använder du paddeln för att komma framåt. Känn efter hur brädan reagerar på armtagen. När du är redo så är nästan steg att ställa sig upp. Placera armarna på brädan, ta stöd med händerna och ställ dig upp.

Ställ dig med fötterna stadigt och axelbrett på brädan, och släpp sedan taget med armarna och ställ dig upp helt. Böj knäna lätt för att hålla en låg tyngdpunkt, och håll ryggen rakt. Det gör att du kan hålla balansen bättre.

Sedan är det dags att börja paddla framåt. Desto långsammare du tar dig framåt, desto färre paddeltag kan du ta innan du byter sida. Börja med 1-2 paddeltag på varje sida. När du har fått upp farten lite är 5-6 paddeltag per sida lagom. Försök få paddeln så långt fram som möjligt, och använd din nedre arm för att dra in paddeln mot din överkropp. Det gör att du använder hela bålstyrkan, och inte bara armmusklerna. När du når till fötterna så stannar du upp, för därefter kommer paddeln att bromsa ned farten.

sup brädor

Viktminskning med SUP-bräda

SUP är roligt, men det är också en väldigt effektiv träningsform. Med SUP tränar du hela kroppen och framför allt core-musklerna, ryggen, benen och axlarna. Som du kanske förstår så kan SUP definitivt användas för viktminskning också.

Med det sagt är kanske inte SUP det självklara valet just för viktminskning, men att det är en effektiv träningsform som tränar hela kroppen gör även att det kan passa bra för viktminskning. Det är också en väldigt rolig träningsform, som passar perfekt för den som inte gillar att träna – med en SUP-bräda märker man knappt att man tränar.

Andra fördelar med SUP är till exempel att det är enkelt att komma igång, att det passar för alla nivåer, att det kan göras på flera olika sätt och att det är lugnande – och nästan meditativt. Man kan faktiskt utöva yoga på en SUP-bräda, även om det kanske inte är det första man ska göra när man ställer sig på en SUP-bräda för första gången.

Köpa SUP-bräda

Först och främst så kan det vara en bra idé att hyra en SUP-bräda innan man bestämmer sig för att köpa en. På så sätt kan man prova på SUP och vara säker på att det är något man vill fortsätta med, innan man investerar i en bräda.

Något du bör fundera över när du ska köpa en SUP-bräda är dess storlek. Desto längre den är, desto bättre glid har den, eftersom den har mer yta i vattnet. Det kan vara bra om man ska paddla långt på plattvatten. Desto bredare den är, desto bättre blir stabiliteten. Vill du kunna ändra riktning snabbt och fotstyra enkelt så är en kort SUP-bräda att föredra.

Det finns både uppblåsbara och fasta SUP-brädor. En styvare bräda ger ett bättre glid, och överföringen från paddeln till brädan blir effektivare, och på dessa sätt är en fast SUP-bräda bäst. De uppblåsbara SUP-brädorna är dock inte särskilt långt efter, och de uppblåsbara är också betydligt enklare att ta med samt att förvara.

Andra saker du bör tänka på, och köpa, är förstås paddel och leash. Det finns även speciella kläder som passar extra bra, men egentligen behövs inga särskilda kläder – åtminstone inte om du väljer en stabil bräda.

SUP bräda Bäst i Test

Bestway SUP-bräda uppblåsbar Huaka’i Hydro-Force

besway sup brädaDetta är en uppblåsbar SUP-bräda som är tjockare och har en bredare kudde, vilket gör att du får bättre kontroll. Den passar också extra bra för den som har husdjur med på brädan. Med denna SUP-bräda får du riktigt hög styrka, stabilitet och hållbarhet.

Här finns också halkfri dragkudde på ytan, vilket ger fötterna ett perfekt grepp och gör det enklare att balansera och kontrollera brädan. Det finns också elastiskt stropp, som gör att du kan ta med saker på brädan. En paddel på 217 centimeter ingår, samt flera andra tillbehör – inskjutbar mittfena, handpump, fångrem, ryggsäck och reperationskit.

Surfingbräda Stand Up Paddle SUP styrelse Makani paddel ombord uppblåsbar Blue 320 cm 

sup bräda makaniDenna högkvalitativa SUP-bräda har en hög maxvikt på 150 kg, den är 320 centimeter lång och uppblåsbar. Här får både en vuxen och ett barn plats. Denna bräda passar för såväl nybörjare som vana stand-up paddlare, och brädan erbjuder såväl optimal körprestanda som hög hållbarhet.

Här ingår också en hel del tillbehör: 3 x finn, ryggsäck för transport och förvaring, luftpump, reparationskit, 3-piece paddel samt säkerhetslina. Här finns alltså allting du behöver för att komma igång med SUP.

ECD Germany Uppblåsbara Stand Up Paddle Board

ecd germany uppblåsbar supDen här uppblåsbara SUP-brädan har många fördelar: balanserad volymfördelning, vikbar design, hög maxvikt på 120 kg, ett handtag i mitten som gör den enkel att bära, hög stabilitet, D-ringar med gummiband som gör det enkelt att bära ytterligare utrustning samt en D-ring för att fästa säkerhetslinan.

Denna SUP-bräda är 308 centimeter lång, och den kommer med en vattenavvisande bärväska som skyddar brädan och gör den enkel att bära med och förvara. Här ingår även säkerhetslina, en 3 delad paddel, luftpump, reparationssats och andra tillbehör.

vidaXL SUP surfingbräda uppblåsbar röd och vit

vidaxl sup brädaDenna prisvärda SUP-bräda passar för både nybörjare och den lite vanare stand-up paddlaren, den passar när du ska lära dig SUP men också för åkning på mindre vågor. Det här är en SUP-bräda som erbjuder hög komfort, stabilitet, två fasta fenor, en avtagbar fena och många andra fördelar.

Det här är en perfekt SUP-bräda för den som precis ska börja med SUP, eller för den som letar efter ett prisvärt alternativ. Brädan är 310 centimeter lång, tillverkad i halkfritt material och den är dessutom utrustad med speciella skruvventiler som gör att du enkelt och snabbt kan blåsa upp den, och sedan tömma den på luft när du är klar.

Brädan är både punkteringsbeständig och UV-beständig, och klarar extrema förhållanden på vattnet. Den är enkel att använda, har en maxvikt på 100 kg och är anpassad för en person. Här ingår en paddel, en avtagbar fena, högtryckspump, reperationssats och bärväska.

Video: Prova på paddelsurfing för första gången

Se videon nedan (på engelska) som ger mycket bra tips på hur man kommer igång med paddelsurfing. 

Lämna en kommentar