Viktväst Tyngdväst Viktnedgång – Bäst I Test 2021 | Gåneriviktsnabbt

Viktväst Tyngdväst viktnedgång – Bäst i test 2021

Viktväst viktnedgång bäst i test 2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Att träna med vikter har alltid varit något som de flesta känt till. Här handlar det om den generella frasen, att lyfta skrot.

Hur vore det då om du hade vikterna på kroppen? Ja, du känner säkert till viktbälten som du kan fästa runt fot och handleder. Något som också finns är viktvästar eller tyngdvästar, vilket har visat sig vara ett mycket effektivt träningsredskap för alla som vill få allt från en vältränad kropp och god kondition till att gå ned i vikt.

På denna sida får du information om viktvästar, vad detta är och hur de kan användas för optimal träning och viktminskning.

Nedan ser du också viktvästar, bäst i test 2021, så att du kan finna en produkt som passar just dig.

Innehållsförteckning

Vad är en viktväst?

Kort och gott är en viktväst eller tyngdväst något som du bär på dig som en vanlig jacka under den tid du tränar, eller så kan det handla om att du tar promenader medan du bär den. Du ser ut lite som en soldat eller SWAT team i en viktväst.

Denna väst är då fylld med vikter och varje gång du bär den och utför olika rörelser så kommer detta att ge resultat i form av en mera vältränad kropp.

Dessa viktvästar finns för alla människor från den enkla motionären till de som tränar på elitnivå. Standardvästar finns i vikterna 10, 20 och 30 kg. Här är det viktvästar med en maximal vikt på 10 kg som är de absolut vanligaste. För de som är riktigt vältränade finns det viktvästar ända upp till 70 kg, men detta är inget som rekommenderas för nybörjare.

Olika sätt att träna med en viktväst

I och med att så många tränar på olika sätt, så passar inte alltid generell styrketräning med lösa vikter som hantlar och skivstänger. En viktväst, däremot, kan användas vid nästan alla former av konditions och styrketräning. Här ser du olika sätt att träna med en viktväst.
  • För att öka din kroppsvikt vid träning på hinderbana
  • Bra för dig som springer och löptränar, då du ökar belastningen och får en bättre kondition och snabbhet utan västen i ett senare skede
  • Att bäras vid utförande av vardagliga sysslor, såsom promenader och städning samt mycket mera
  • Ger ökad belastning och bygger muskler vid utförande av situps och armhävningar.
  • Träna ännu hårdare på Crosstrainern med hjälp av viktväst. Se mer i vårt inlägg här på crosstrainer bäst i test.
Detta är bara några få olika användningsområden för träning med viktväst. Detta är ett mycket flexibelt träningsredskap som passar perfekt för styrke- och konditionsträning.

I videon nedan ser ni fler användbara övningar med viktväst:

Gå ned i vikt med en viktväst / tyngdväst

Det snackas mycket om att bygga muskler och öka din kondition och styrka vid träning med viktvästar. Dock kommer detta träningsredskap också att vara ett perfekt val för alla som villa nå snabb viktnedgång. Helt enkelt tar du på dig mera vikter för att tappa i kilo.

Faktum är att du i detta fall inte alls kommer att behöva utföra några träningsprogram. Givetvis är detta att föredra, men för dig som bara går omkring och bär en väst på 10-20 kg, så kommer detta snabbt att ge goda resultat. Genom att bära extra vikter kommer belastningen på din kropp att öka.

Detta leder då till att även förbränningen av fett ökar och att du tappar i vikt. Att kombinera en viktväst i det dagliga livet, tillsammans med rätt kostvanor, kan vara den stora skillnaden mellan ett par kilo för mycket och den vältrimmade kropp du egentligen vill ha. Dubbelt så många kalorier kan förbrännas vid dagliga promenader och vardagssysslor med viktvästen på. Jag är inte själv så förtjust i att springa, så därför är det mycket smidigt att kunna öka på fettförbränningen genom promenader.

Bäst i test – Vår topplista med viktvästar

Nedan ser du de västar vi har valt ut och de vänligaste vikterna som de flesta väljer för en god och flexibel träning. Här finner du högsta kvalitet och en väst du verkligen kan lita på oavsett om du vill bygga din kropp eller gå ned i vikt. Viktvästarna säljs slut snabbt och därför kommer vi ge er olika länkar till olika butiker. Ni kan då även jämföra priserna på de bästa viktvästarna. Dock när det kommer till de tyngre viktvästarna på 20-30 kg så är det nästan bara Gymgrossisten och Sportgymbutiken som har dessa i sitt sortiment. Vet du någon mer butik som säljer tyngre viktvästar så får du gärna tipsa oss!

Viktväst 10 kg

En viktväst på 10 kg är perfekt för dig som aldrig använt viktväst tidigare och de här viktvästarna är ofta lite mer diskreta än de som väger 20 eller 30 kg. Vill du ha en ännu mer diskret viktväst så scrolla ner lite på sidan. 

Abilica viktväst Flexi

viktväst abilica flexi en av de bästa viktvästarna
viktväst abilica en flexibel tyngdväst

Abilica är ett välkänt gymmärke och de har en väldigt flexibel viktväst som bara väger 1,25 kg utan att du fyllt i de 8 viktpåsarna.

Här kan du justera västen som du vill upp till en maxvikt på 10 kg. Abilica viktväst har reflexer och 2 fickor som du exempelvis kan ha mobilen och plånboken i när du är ute och promenerar. 

Materialet är mjuk neopren. Detta är samma gummimaterial som exempelvis används i våtdräkter. 

Denna viktväst kan du använda under promenader, löpning, vardagliga sysslor, crossfit och styrketräning. 

InSportline Viktväst 0,5 - 10 kg

insportline viktväst upp till 10 kg

Den här viktvästen är prisvärd, högkvalitativ och har lång hållbarhet. Den har vikter som är justerbara från 0,5 – 10 kg, med steg om 0,5 kg. På så sätt kan du välja exakt den vikt du vill ha på västen.

Denna viktväst är tillverkad av speciellt nylon som bidrar till den långa hållbarheten. Den här viktvästen passar perfekt för övningar inom såväl konditions- som styrketräning. Viktvästen används som en vanlig väst, du fäster den sedan runt kroppen och den har såväl dragkedja som kardborrespännen för att spännas åt.

Västen har 20 stycken vikter som väger 0,5 kg styck. Med dessa kan du enkelt välja vilken vikt du vill ha, från 0,5 kg och upp till 10 kg. Vikterna kan enkelt placeras i västen och tas ur, vilket gör det enkelt att justera vikt och göra västen redo inför träningspasset.

Några av alla andra fördelar med denna viktväst är till exempel reflexer som ökar säkerheten, kardborreband som gör västen enkel att spänna åt och att möjligheten att justera västen gör att samma storlek passar de flesta. Perfekt om ni är flera i familjen som använder västen vid olika tillfällen.

Iron Gym Weight Vest

Irongym viktväst 10 kg

Iron Gym Weight Vest kommer också från ett välkänt gymmmärke som fokuserar på effektiv kroppsträning. Denna västen är också väldigt flexibel, då den är justerbar i vikter mellan 1 kg och 10 kg.

Du fäster enkelt västen med de 2 kardborrebanden för smidig storleksanpassning och rätt komfort oavsett om du ska promenera, gymma, köra crossfit eller springa.

30 st små sandsäckar som väger 300g vardera finner på västen och de är enkla att justera. Axelbanden har extra vaddering.

Master viktväst

Master viktväst 10 kg

Master viktväst 10 kg är en perfekt första viktväst som går justera mellan 1 – 10 kg. Denna viktvästen finns både i storlekarna Medium och Large vilket gör att den lättare passar din kropp. 

Recensionerna säger att detta är en mycket bekväm viktväst som man till och med kan sova i. 

Viktpåsarna är fyllda med järnsand. 

En flexibel viktväst som kan användas för promenader, crossfit och kroppsträning. 

B.C Viktväst

bc viktväst 10 och 20 kg

BC viktväst från Master Fitness är en kombinerad viktväst, vilken klarar tyngder på både 10 och 20 kg.

Viktvästen har 18 fickor som du placerar järnvikterna i.
Bredd på 32 cm och höjd på 42 cm.

Många anser detta vara den bästa viktvästen på marknaden. Men en del ger negativ kritik för passformen då detta är en ganska så stor viktväst. 

Beroende på kroppsform så passar denna viktväst bra för crossfit och annan funktionell träning. Kamouflagen gör att du ser ut som en soldat.  

Viktväst 20 kg

B.C Viktväst

bc viktväst 10 och 20 kg

B.C viktvästen är kombinerad med 10 kg och 20 kg. Viktvästen har 18 fickor och varje järnvikt väger 1.1 kg. Detta gör viktvästen väldigt flexibel då du kan börja med lägre vikter eller kombinera vilken vikt som passar bäst för just det ändamål du tänkt använda den till. 

Master viktväst

Master viktväst 10 kg

Master viktväst klarar upp till 20 kg och passar utmärkt för intervall träning. 

Du kan kombinera mellan 1kg till 20 kg. Tänk på att inte välja Master viktväst som endast klarar upp till 10 kg eftersom de ser likadana ut. 

Insportline viktväst

insportline viktväst 20 kg

Med insportline får du både reflexer och ett speciellt Denim-matieral som gör den skön och hållbar för all form av träning eller löpning. 

På framsidan har du 9 fickor och 10 fickor där bak som du kan fylla med stålvikter som väger ca 1 kg styck. 

Insportline har kardborrespännen och remmar för att justera passformen.

Viktväst 30 kg

Tungviktarna bland viktvästarna. Rekommenderas till dig som vill intensifiera din träning till max. Viktvästarna på 30 kg passar bra för kroppsviktsövningar, crossfitträning, hopp och löpövningar.

OMPU Gear

OMPU viktväst Gear 30 kg

OMPU Gear viktväst är en riktig toppsäljare när vi tittar på 30 kilos klassen. Varje vikt väger ca. 1 kg och har ett praktiskt fack med kardborreknäppning. Längden är på 52 cm och bredden på 35 cm över bröstet.

Du kan enkelt plocka bort vikter och justera efter din träning. Ompu viktvästen håller mycket hög kvalitet och är otroligt anpassningsbar.

Tunturi viktväst

Tunturi pro viktväst 30 kg

Tunturi viktväst är en tungviktare med som är anpassningsbar med kardborrespännen. Viktvästen klara allt mellan 1 kg till 30 kg.

Tunturi Weight Vest Pro är en smidig väst som du snabbt trär över huvudet.

Tyvärr är den inte helt lätt att få tag i, men klicka på knappen nedan för kontroll om den finns i lager eller få besked när den finns tillgänglig. 

B.C Master

bc master 30 kg viktväst

B.C Master 30 kg är också en populär viktväst som inte är helt lätt att få tag i. Denna är tillverkad i ett speciellt materiall som kallas cordura och är mycket slitstark!

Du anpassar viktvästens tyngd enkelt genom 15 järnvikter som fästs på viktvästens framsida och baksida. 

Lättare viktvästar

Här finner ni väldigt diskreta viktvästar fyllda med sand eller andra tyngder, gjorda i neopren. 

Adidas Viktväst 4,5 kg

adidas viktvast

Det här är en riktigt högkvalitativ viktväst som passar perfekt för den som har höga krav. Här kan vikten justeras från 1 till 4,5 kg. Viktvästen har också en säker dragkedja, och tack vare spännen passar viktvästen alla storlekar. Dessutom gör det att du kan justera den så att den sitter tight.

Här finns också flexibla och enkla fickor där du enkelt sätter in och tar ur vikterna, för att kunna anpassa viktvästen och få exakt den vikt du vill ha. Detta, och möjligheten att justera storleken, gör att västen utan problem kan användas av flera i familjen. Var och en kan själv välja vilken vikt de vill ha, och sedan justera västen så att den passar. Dessutom är fickorna placerade för bästa balans i västen.

Den här viktvästen kan även tvättas i tvättmaskinen. Med denna smarta och högkvalitativa viktväst kan du göra din träning ännu effektivare, på ett enkelt och anpassningsbart sätt. Just denna modell är perfekt för dig som vill ha hög kvalitet och lång livslängd.

Viktväst Crossfit

viktväst crossfit7 kg är Crossfit-standarden för kvinnor och 10 kg för män. 15 kg är för dem som letar efter en ännu större utmaning!

CrossFit-pass: de flesta workout of the day (WOD) kan göras i en viktväst för en extra utmaning. Vissa Crossfit-övningar (hoppa, pull ups, skivstång arbete) är mer utmanande i en väst, men inte omöjligt. Se till att använda en  viktväst som ligger platt mot din kropp, så kan du även göra *burpees och situps i västen.

*Burpee är en styrketräningsövning för hela kroppen där man tränar både styrka och kondition. Övningen finns i flera olika varianter. En burpee utförs vanligtvis så här: Från stående huka dig ned och sätt händerna på marken. Hoppa bak med fötterna samtidigt som du böjer på armarna.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Burpee

Resultat

En studie som citeras i Journal of Applied Physiology undersökte effekterna av att lägga vikt till styrketräning av ämnen som redan hade en stadig nivå av prestanda. Undersökningen av viktväst ägde rum 3 dagar i veckan i 10 veckor. Benstyrkan ökades med 30% och kortvarig uthållighet under cykling och löpning ökades med 11-13%.

En annan studie, utförd av forskaren Helkki Rusko, uppgav att förbättring inträffade när du kör med en viktväst. Med hjälp av tolv välutbildade idrottare, gav han dem viktvästar som vägde 10% av sin kroppsvikt. 

En studie som citeras i Medicinsk vetenskap Sport Motion undersökt effekterna av viktvästar under promenad på löpband. Experimentet studerade tio försökspersoner, alla ungefär lika gamla. De gick på löpband med fyra olika viktväst vikter (0, 10, 15, och 20% av kroppsmassan). Viktvästens forskningsstudie fann att även om viktvästar inte gav mycket effekt vid försökspersonernas gång i långsammare hastigheter, fanns det betydande skillnader vid högre hastigheter.

Studien visade också att en lägre procent kroppsmassa jämfört med en högre procent kroppsmassa i viktvästen gav stora skillnader i resultat. Studien drog slutsatsen att användningen av en viktväst kan öka metaboliska energin och intensiteten vid motion.

Källa: Hyperwear

Lämna en kommentar