Bästa Proteinpulver 2021 – Boosta Träning | Gåneriviktsnabbt .

Bästa proteinpulver 2021 – boosta din träning och få bättre resultat

Lästid: 6 minuter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Denna köpguide ger er proteinpulver bäst i test!

Känns det som att det saknas något i din rutin när det kommer till träning? Upplever du att du inte riktigt uppnår de där resultateten som du önskar? Då kan det vara hög tid att komplettera din kost med ett proteinpulver. Genom att investera i det bästa proteinpulvret finns det mycket som talar för att du kan boosta din träning och få än mer effekt i form av både fysiska och psykiska resultat.

Oavsett om du är ett träningsfreak eller om du bara vill uppnå maximal effekt av din träning kan ett proteinpulver som kosttillskott göra sig väldigt bra. Det är ofta smidigt att blanda med vatten eller mjölk för att sen bara drickas som vanligt. Nedan har vi samlat ihop de bästa proteinpulver som finns på marknaden så att du ska kunna hitta en favorit!

Läs hos livsmedelsverket varför vi behöver protein.

Innehållsförteckning

Vad är proteinpulver?

Precis som du kan höra på namnet är proteinpulver ett typ av pulver som består av olika typer av proteiner, det vill säga sådana som vi inte har naturligt i kroppen (essentiella proteiner).

Idag är utbudet av proteinpulver så pass stort att du kan välja mellan olika typer av pulver, både sådana som ska tas innan träning och sådana som ska tas efter. Huvudsyftet är dock att boosta kroppen med de proteiner som vi måste få i oss utifrån.

Olika typer av proteinpulver

Det vanligaste proteinpulvret är de som innehåller vasselpulver, vilket kommer från vassle som är en naturlig biprodukt från mejeriindustrin. Detta innehåller därmed proteiner som tas av upp rätt snabbt av kroppen, vilket innebär att vasselprotein är bra efter träning.

Vanligt är också kaseinprotein som då är gjort på kaseinpulver. Utöver dessa finns det andra varianter som alla gör sig olika bra olika saker, så som proteinpulver för uppbyggnad av celler, proteinpulver för muskelökning, proteinpulver som hjälper dig att bilda hormoner, osv.

När bör man använda proteinpulver?

Den mest grundläggande tumregeln när det kommer till proteinpulver är att det ska tas när din kropp och dina muskler är i behov av extra proteinpåfyllnad, det vill säga främst efter ett träningspass. I och med att ett proteinpulver bidrar med dessa byggstenar utan att innehålla särskilt många kalorier kommer det boosta dina resultat utan att påverka kroppen negativt.

Får du i dig tillräckligt med protein både inför och efter träningspass kommer du se stor skillnad framförallt gällande muskeltillväxt och energi. Drick proteinpulvret som det är med vatten eller mjölk, använd det när du gör pannkakor, smoothies eller shakes, eller addera som en smaksättning i yoghurt eller i gröt.

Proteinpulver för olika dieter?

Idag är utbudet av olika proteinpulver så pass stort att du kan hitta en variant som passar oavsett vilken diet du har. Det finns proteinpulver för laktosintoleranta, för veganer, för de som vill gå ner i vikt, för gravida, för olika allergier osv.

Proteinpulver bäst i test 2021

Bäst i Test

#1 Bäst i test produkt: Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Vår bäst i test vinnare i testet av bästa proteinpulver är utan tvekan denna variant från Optimum Nutrition. Deras 100% Whey Gold Standard är det mest sålda proteinpulvret i hela världen, och det kan vi förstå. Det är högkvalitativt, kommer i väldigt många goda smaker, är mycket lätt att blanda med olika vätskor, och så tas det snabbt upp av kroppen.

Något som väldigt många också gillar med detta bäst i test proteinpulver är att det innehåller en väldigt stor mängd protein, mellan 79-82%. Innehållet av vasslepeptider gör också att pulvret är lättsmält och snällt för magen, samtidigt som det bidrar till ökad muskeluppbyggnad. Genom att addera detta till kosten kommer du se resultat snabbare!

fördelar

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Mycket effektiv – stor mängd protein
 • Lätt att blanda
 • Sålt mest i världen
 • Snabbt upptag i kroppen
 • Många goda smaker
nackdelar

Nackdelar:

 • Högre prislapp
 • Strawberry har fått varierande omdömen
Bästa budgetvalet

Bäst i test budget: Core Whey Protein

Här har vi ett riktigt bra alternativ av proteinpulver för dig som vill investera i ett vassleprotein innehållande BCAA. Pulvret innehåller en hög halt av protein – 75-80% – och erbjuder därmed ökad effekt när det kommer till återhämtning och muskelökning. Trots det är fetthalten låg, precis som innehållet av laktos.

Detta högkvalitativa pulver tas snabbt upp av kroppen och är snällt mot magen då det är ultrafiltrerat. Det innehåller inget sötningsmedel men finns ändå i väldigt många goda smaker – vi skulle nog säga att detta är ett av det godaste proteinpulvret. Lätt att båda blanda och dricka, kan användas till mycket, och så känns det mättande.

fördelar

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Mycket effektiv – ger oftast mycket goda resultat
 • Lätt att blanda med både mjölk och vatten
 • Mycket goda recensioner
 • Väldigt många smaker att välja på
nackdelar

Nackdelar:

 • Klumpar sig något lättare, men inget som en riktig shaker kan lösa.
 • Varierande omdömen om smakerna dock främst positiva omdömen. 
Bästa proteinpulver med aminosyror

Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional, 2350 g

Det som framförallt gör detta proteinpulver till en väldigt bra deltagare i vårt bäst i test är att det innehåller 3 viktiga aminosyror; l-glutamin, l-leucin and taurin. Dessutom innehåller det matsmältsningsenzymerna bromelain och papain.

Dessa kombinerat med det ultrafiltrerade vassleproteinet gör att detta är en produkt som även de med känslig mage kan dra nytta av. Innehållet av laktos är väldigt lågt, och den lilla mängd som finns kommer att brytas ner enkelt tack vare de olika enzymerna.

Pulvret bidrar alltså till att du kan bygga och bibehålla muskler utan att magen mår dåligt. Oavsett om du är riktigt seriös med din träning eller om du har känslig mage funkar detta riktigt bra. Lätt att blanda då det inte klumpar alls.

fördelar

Fördelar:

 • Mycket hög kvalitet
 • 3 viktiga aminosyror; l-glutamin, l-leucin and taurin
 • Supergoda smaker
nackdelar

Nackdelar:

 • Burken kunde varit mindre då den är halvfull, så mindre plast hade gått åt
 • Någon smak var lite söt

Lämna en kommentar