Banta Eller Deffa? | Gåneriviktsnabbt

Banta eller Deffa?

deffa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Det finns flera sätt att gå ner i vikt, många väljer att banta eller gå efter tillfälliga bantningskurer. Men det absolut bästa och hälsosammaste sättet att gå ner i vikt är att deffa!

Deffa är ett uttryck som används för den process man går igenom när man tappar fettmassa. Kort och gott betyder ”Deffa” att definiera; i detta fall att definiera fram muskler som ligger under fettet.

Det är viktigt att hålla isär begreppen ”deffa” och ”banta”, då man under en deff har som fokus på att bevara sin muskelmassa till högsta grad.

Det är vanligt att man till sommaren vill få en definierad ”beach-form”, begrepp som Beach 2017 lär många få höra nu under höst och vinterhalvåret. Syftet är som sagt att se bäst ut under sommaren när man är mer lättklädd.

Deffa som tjej eller deffa som kille, 16 eller 70år – det spelar ingen roll. Processen är lika för båda könen och alla åldrar.

Att deffa handlar mycket om hur och vad du äter, därför är kosten under deff den viktigaste delen. Träning när man deffar består av att stimulera kroppens muskler så att muskelnedbrytning inte sker. Detta påverkas återigen även av kosten där man vill ligga på minst 2 gram protein per kilokroppsvikt.

Vi går upp i vikt om vi stoppar i oss mer energi än vad vi gör av med. För att gå ner i vikt behöver du ligga på ett kaloriunderskott. Det kan man göra genom att äta mindre eller att röra på sig mer, fast det ultimata är att göra en kombination av båda.

En kalkylator för att räkna ut hur mycket energi man gör av med per dag är ett väldigt bra verktyg för att se din dagliga kaloriförbrukning. För att sedan gå ner i vikt behöver du ligga på ett kaloriunderskott, som tex 500 kcal / dag. Ett underskott på 500 kcal per dag ger dig totalt 3500 kcal per vecka vilket motsvarar en viktförlust på ca 0,5kg (1 kg kroppsfett är 7000 kcal).

Är din dagliga kaloriförbrukning 2500 kcal behöver du då ligga på 2000 kcal för att gå ner 0,5kg i veckan.

Taktikerna till en varierad kost med tillräckligt mycket protein (minst 2 gram / kg kroppsvikt) är många. Du kommer att få tänka om över kosten. Sötsaker som godis, fikabröd, glass eller grädde i kaffet kommer att behöva uteslutas.

En proteinrik frukost är en perfekt start på morgonen, framförallt om du tänker träna innan eller efter du vaknat. Energin från en frukost från exemplena ovan tillförser dig med tillräckligt med näring tills lunch utan problem.

Investeringar som en matvåg kommer bara vara gynnsamma när du deffar då du kan väga upp exakt vad du får i dig och energivärdet, allt annat blir bara en ren gissning. Matlådor är också ett perfekt val för enkelhetensskull.

Får du inte i dig tillräckligt med protein via din mat kan du med fördel ta extra protein i form av kosttillskott, som tex proteinpulver. Det är viktigt att inte luras av alla kosttillskott som finns där ute och bra proteinpulver för deff kan du köpa här!

 

Lämna en kommentar